Vitorlázás

Ismét győzött a Raffica a Genfi-tavi tókerülőn

A 123 kilométeres távot a gyenge szélben 14 óra 6 perc alatt teljesítve, az egytestű hajók közül elsőként ért célba a Bol dOron a Király Zsolt vezette magyar Raffica.

Ismét győzött a Raffica

A 123 kilométeres távot a gyenge szélben 14 óra 6 perc alatt teljesítve, az egytestű hajók közül ismét elsőként ért célba a Genfi-tavi tókerülőn a Király Zsolt vezette Raffica Sailing Team

Kilátót építenek és turistaútvonalat fejlesztenek Somogyban

Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával, valamint gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; az ez év végéig tartó beruházásra mintegy 215 millió forintot költenek – tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t.      Közleményükben azt írták: a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium a […]

Három jó válasszal két főre szóló balatoni hajózást nyerhet!
A 2021-es év a balatoni hajózás életében is fontos mérföldkő, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) színes programsorozattal, látványos aktivitásokkal és felújított hajókkal ünnepel. Június 12-től már nyári menetrend szerint közlekednek a személyhajók a Balatonon, a sétahajók 10 kikötőből indulnak, a települések közötti hajójáratok pedig 9 útvonalon szállítják az utasokat. Ezen hajóutak egyikén most egy szerencsés olvasónk is részt vehet a párjával. A Travelo olvasói között ugyanis egy 2 főre szóló, menettérti hajózást biztosító BAHART ajándékutalványt sorsolunk ki, amelyhez mindössze három kérdésre kell helyesen válaszolni.
Reklám
Ma szinte bármi előfordulhat: napsütés, viharos szél, eső...
Már az időjárás is izgalmakat kínál, de ne maradj otthon.
Felszínre bukkant az elsüllyedt város

Hetven év után először kiemelkedett a vízből Curon, egy olasz középkori város, Atlantisz után a világ egyik leghíresebb elsüllyedt települése. A város akkor került víz alá, amikor egy közeli gátépítés után a lakosait kitelepítették és az utcáit elárasztották vízzel. Az olasz–svájci határon lévő Resia-tóból eddig csak Curon városka egykori harangtornya bukkant ki, körülötte lehetett csónakázni,

A Follow the Flow énekese ezt csinálja idén a Balatonnál - nézd meg!
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. Az Animal Cannibals videóüzenetekben mutatja meg.
Megnyitották a 175. hajózási szezont a Balatonnál
Ragyogó nyárban, kitűnő hangulatban, sok érdeklődővel és ünnepélyes körülmények között nyitották meg a 175. hajózási szezont Balatonfüreden, szombaton.
Az első női páros készül a híres tengeri regattára

A Sydney–Hobart vitorlásversenyen a csapatok többsége legalább tíz főből áll, de az idei évtől a szabályok engedik a kétfős legénységek indulását is. Alice Tarnawski és Bryony Gregory lecsapott a lehetőségre. Az utóbbi években a „négykezes” vitorlázás egyre népszerűbb, és ezt már a Sydney–Hobart szervezői sem hagyhatták figyelmen kívül, így 2021-től megnyitották a lehetőségét annak, hogy

Hétvégi körkép! Sokan ruccantak le a Balatonra
Kitört a vakáció, így sokan le is ugrottak a hétvégén a Balatonra. Mi is megnéztük, hogy mi a helyzet a strandokon, mennyire zsúfoltak a települések. A kép vegyes: Keszthelyen egy a triatlon verseny miatt lehetett kitenni a megtelt táblát, fullosak voltak a füredi szállodák parkolói, Siófokon viszont kellemes, szezonkezdeti hangulat uralkodik.
Új kocsival indulhat a gyermekmentés a Balatonnál
Tizennegyedik szezonjukat kezdik meg szombaton a gyermekmentők Balatonlellén. Egész nyáron a város és 60 kilométeres körzetében segítik a mentők munkáját. Tavaly a legtöbb esetben közúti balesetekhez, allergiás megbetegedés miatt riasztották őket. Az idei szezont új járművel kezdhetik meg.
Kockakövek, kőorgonák, szédítő lépcsők és vízi tanösvény Badacsonytördemicen - kétnapos ajánló
464 fokos lépcsőn mehetsz a hegyre felfelé, a kősziklákon állva a lábad alatt fekszik a Balaton, amit egy vízi tanösvényen közelebbről is megismerhetsz. Gyere, mutatjuk a kedvenc tördemici kirándulóhelyeinket!
Teljesen megújult a Balaton zászlóshajója, a Szent Miklós
Kék színű szőnyeg, új kárpit a székeken, átalakult felső fedélzet és vadonatúj motorok. Befejeződött az 550 fő befogadására képes Szent Miklós hajó felújítása.
Reklám
Nyitnak a keszthelyi strandok
Szombattól már várják a vendégeket a keszthelyi strandok, a Városi Strand pedig néhány nap múlva egy nagy attrakcióval, egy hatalmas vízi játszótérrel is várja a vendégeket.
Ma rajtol a 82. Genfi-tavi tókerülő

Tavaly elmaradt a Bol d'Or, idén újra csaknem teljes a mezőny. Király Zsolt és csapata a Rafficával ismétlésre készül a 10 órakor rajtoló 123 kilométeres tókerülőn

Zola, a New Level Empire énekese ezt csinálja idén a Balatonnál - nézd meg!
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. A New Level Empire énekese, Zola mesél.
Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Megrendezik július végén a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják – közölték a szervezők szerdai közleményükben. Az Anna-bált július 31-én az Anna Grand Hotel termeiben és udvarában rendezik meg.     A hagyományok szerint zajlik majd a báli bevonulás, a bál szépe választás és megrendezik az utcabált is. A bálra sétáló jegyek nem […]

Nyári strandidőnk lesz, csak estétől jön a lehűlés
None
Már éjszakáig jár a balatoni komp

Péntektől főidényi menetrend szerint, éjszakáig közlekedik a balatoni komp a nyár végéig Szántód és Tihany között – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. A társaság honlapján olvasható tájékoztatás szerint június 11-től augusztus 29-ig Szántód felől 6.40 és 23.20 között, Tihany felől 7.00 óra és 23.40 között, 40 percenként indulnak a kompok.     A menetidő 8 perc, a járatokat nagy […]

Kisfilm a Szigetköz rejtett kincseiről

Völgyesi Zoltán az ébredő Szigetközről készített videót, amely a térség valódi szépségét, a szemet gyönyörködtető természetet mutatja be. Az ébredő Szigetközről készült rövid videó körülbelül húsz snittből áll, de mindegyik más napon készült. Sokszor nem tudatosan vette fel a szebbnél szebb képeket, az adott napszak szépsége azonban mindig magával varázsolta az alkotót. A rengeteg helyszín,

Az idei Everness Nomádon kiléphetsz a komfortzónádból
Balatoni táj, jóga, meditációk, előadások, workshopok, hangfürdők – az idén júniusban debütáló Everness Nomád esemény a természetközeliségről, a komfortzónából való kilépésről és természetesen az önismeretről szól majd.
Érzelmes versenyre készül a terepfutó a Balatonnál
Vincze Zsófi alig várja már a Hello Badacsony Trail rajtját, mivel a verseny környéke a gyeremekkori nyarak szép emlékeit idézi fel benne.
Reklám
Ezüst szalag vitorlásverseny
None
Kezdődhet a verseny, futás kifulladásig Tihanyban!
Az idén harmadszor rendezik meg a Riska 1 Way Ticket Run nevű futóversenyt, amelyen az indulóknak péntek este hattól Tihanyban, a Belső-tó körül óránként kell 6.7 km-t futniuk – amíg csak bírják.
Nem tudok úszni, az gáz?
Jön a strandszezon és ezzel párhuzamosan a vízbefulladások száma is rendre ugrásszerűen megnő. Ez nyilván a kisgyerekes családokra vonatkozik, na meg azokra, akik csak kapálózni tudnak a mélyvízben - gondoljuk mi, "túlélők". Meg különben is, minek megy víz közelébe az, aki nem tud úszni, nem igaz? A dolog korántsem ilyen egyszerű.
Somlói vár: 2022 tavaszára megújul a 700 éves erődítmény

A beruházás alkalmával helyreállítják a vár belső kapuját, az egykori gyilokjárót és ingyenesen látogatható kiállítást rendeznek be.

"Nincs ennél szebb" - így nyaral a Dárdai család a Balatonnál
Naplemente, bor, szivar, hajókázás és horgászás – amennyi csak belefér! Feleségével, fiaikkal és barátaikkal pihen Dárdai Pál.
6 tájház a Balatonnál, amit mindenképp keress fel

Több száz tájház gyűjti össze az adott tájegység tárgyi emlékeit hazánkban, és a Balaton mentén is számos épület mutatja be a múlt értékeit.

Somlói vár: 2022 tavaszára megújul a 700 éves erődítmény

A beruházás alkalmával helyreállítják a vár belső kapuját, az egykori gyilokjárót és ingyenesen látogatható kiállítást rendeznek be.

Ballonnal a Balaton felett
Milyen érzés hőlégballonnal repülni a Balaton felett? Mit látsz a magasból, milyen a landolás? Miért ne indulj el magas sarkúban, mit vihetsz magaddal a kosárba? Minden kulisszatitkot elárulunk, nézd meg videóinkat és fotóinkat a cikkben!
Algásodást jeleztek a Balaton északnyugati partjainál
Algásodást jeleztek a Balaton északnyugati partjainál, de a pár nappal ezelőtti magas értékek már normalizálódtak.
Keszthelyi ízek - édesen
Cserszegi Fűszeres-Mandulás Torta valamint Gesztenye Fasor torta. Előbbi Keszthely Város Tortája, utóbbi a település Reform Tortája.
DR BRS ezt csinálja idén a Balatonnál - nézd meg!
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. DR BRS mesél.
Június 11. péntektől főidényi menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok

Június 11-től augusztus 29-ig főidényi menetrend szerint közlekednek a kompok a Balatonon.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – József Attila Emlékház, Balatonszárszó

József Attila alakja és hatása egyaránt megkérdőjelezhetetlen a magyar irodalomtörténetben. A költő neve ugyan tragikus módon forrt össze Balatonszárszóval, a település azonban mindent megtesz, hogy őrizze és ápolja hagyatékát. A helyi általános iskolát 1985-ben keresztelték el utána és egykori, átmeneti lakhelyén pedig állandó kiállítást nyitott az önkormányzat. 2011-ben, Európai Uniós forrásokból újították fel és alakították […]

Hajóbelsőt tervezett a híres autógyár

A holland Contest Yachts együttműködési megállapodást kötött a Bentley Motors brit luxusautó márkával egyik 18 méteres Contest 59CS-ük belsejének tervezésére. Az ötlet Igor Ivanovics „Garik” Szukacsov, szovjet-orosz rockzenész, költő, dalszerző, színész, rendező, forgatókönyvíró, műsorvezető fejében fogalmazódott meg, mert arra vágyott, hogy Contest 59CS jachtjának beltere a Bentley Continental GT V8 Coupe világát idézze meg. Az

Majkáék a Plázson indítják 2021-et

Egy hete ismét beindult a partyélet a Plázson, június 12-én, azaz holnap pedig egy régóta várt koncertet pótolhatunk végre, a “Balaton nagyszínpadán” ugyanis ezúttal Majka & Curtis párosát köszönthetjük. Majkáék előtt Horváth Tamás melegíti be a táncolók izmait, a levezetésről pedig az ország legmenőbb partysorozata, a NeccParty gondoskodik.  Végre beindult az élet a Balaton “felüdülőközpontjában” […]

Vonat és személygépkocsi ütközött egymásnak Fonyódon

A karambol a vasúti átkelőnél történt a Bézsenyi utcában – olvasható a katasztrofavedelem.hu-n. Személyautóval ütközött össze egy vonat Fonyódon, a Bézsenyi utcai vasúti átkelőnél. A járműben egy ember utazott, hozzá mentők érkeztek a helyszínre. Műszaki mentés céljából a balatonboglári önkormányzati tűzoltók vonultak ki a balesethez.

Dübörög a balatoni nyár - hétvégi programajánló
Itt a nyár, a napsütés, a bátrabbaknak vízbe csobbanás és persze, színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi programajánló.
Élményvitorlázást hozott a Mihálkovics Kupa
Ragyogó napsütés, majd másnap felhők és az azzal járó 10-12 csomós szél fogadta az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj népes mezőnyét. A 128 nevező egység idén először versenyezhetett hamisítatlan vitorlázó időben a Balatonon, ezért nemcsak az értékes díjak, hanem az élmények miatt is csupa mosolygós arcot láthattunk a díjkiosztón.
Ocean Race Europe – Holtverseny mindkét osztályban

A második offshore szakasz végén Alicantéba ért a mezőny és mindkét osztályban rendkívül kiélezett a verseny

ClubSwan 36

Radikális tervek alapján készült, kimagasló teljesítményre képes, elképesztően jó néz ki és a gyár komoly regatta-sorozattal támogatja. Futurisztikus külseje és agresszív stílusa egyáltalán nem meglepő annak fényében, kik alkották meg. Amikor a cég alelnöke, Enrico Chieffi bejelentette, hogy a főtervezőnek Juan Kouyoumdjian-t kérték fel, nyilvánvalóvá vált, hogy a Nautor’s Swan ennél a modellnél (is) teljes

Szív alakú balatoni sírkövek - Morbid hagyomány vagy romantikus megemlékezés?
Ha az országban bárhol szív alakú sírköveket emlegetnek, mindenki tudja, hogy balatonudvari a téma.
Nagy élmény, kis falatok: újraindult az élet, várta az ízlelőket a Gasztrohegy
Tapasok - azaz kis falatok, de nem egy nagy adag ételből, hanem ez maga az étek. A név csupán a méretet jelenti, de ízben igen sokszínű. Mindezt megtapasztalhatták, akik ellátogattak a Gasztrohegyre hétvégén.
Elismert balatoni nedűk a Veszprém Megye Bora versenyen
Kihirdették a Veszprém Megye Bora verseny nyerteseit: idén a fehérboroknál somlói furmint, a vörösboroknál balatoni merlot végzett az élen.
Algásodást mértek a Balatonban
Néhány nap alatt normalizálódtak az értékek.
Reklám