Vitorlázás

Érdi Mária is indul a Riska Virtuális Futóhétvégén!
Új verseny, új szponzor
Részletek az új Yardstick rendszerről
Részletek az új Yardstick rendszerről
Sikeres volt a karantén alatti Optimistes játék
Az Optimistes edzések tavaszi indulásakor érkezett a koronavírus március közepén, így sok fiatal versenyző maradt hétvégente a négy fal között a kétnapos edzések helyett. A kényszerű otthonmaradás időszakára Hodács Attila egy több fordulós online játékot hirdetett meg az Optimist Osztályszövetséggel együttműködve a versenyzőinek. A játék április elejétől négy héten át tartott, három fordulóban sok rajzos, vidám, de gondolkodtató feladatot adva a fiatal vitorlázóknak.
Ezüst szalag 2020 – az év első vitorlásversenye!
Idén harmadszor rendezi meg június 6-7-én a Spartacus Vitorlás Egylet a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár éjszakai túraversenyt. Eddig minden évre jutott izgalom: 2018-ban viharos szél, 2019-ben nagyon gyenge szellő, 2020-ban pedig a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások okozhatnak fejtörést a résztvevőknek.
Reklám
A Balaton felkészült és várja a pihenni vágyókat, biztonságos a tó körül nyaralni
Az idei szezon más lesz, mint a korábbiak, ugyanakkor a korábbinál is több vendéget vonzhat a Balatonhoz az, hogy sokan biztonsági megfontolásból a belföldi nyaralást választhatják a külföldi utazás helyett. Olvassátok el ti is, mit mondanak a szakemberek az idei nyárral kapcsolatban.
A szomszédos országokból is újra érdeklődnek a Balaton iránt
Az elmúlt hétvégén a Balaton környékén már megjelentek a belföldi turisták. Mindenki bizakodó, hogy nemsokára határnyitásra is sor kerül, így először a környező országokból, majd később a schengeni övezetből is érkezhetnek vendégek.
Jól alakulhat a most induló belföldi turisztikai szezon
Most a belföldön a legbiztonságosabb nyaralni, a balatoni szolgáltatók felkészültek, és bíznak abban, hogy a magyar vendégek hozzájárulnak a hazai turisztikai szektor megmentéséhez, és jól alakulhat az induló szezon - mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turisztikai Szövetség (BTSZ) elnöke egy szezonnyitó sajtótájékoztatón Tihanyban.
Mi lesz a nyárral? Beszélgetés-sorozatot indított róla a Nagyon Balaton
None
Ennek a balatoni fesztiválnak végre előre örülhetünk
None
Sikeres volt a karantén alatti Optimistes játék
Sikeres volt a karantén alatti Optimistes játék
Ilyenek lesznek az új kompok és katamaránok a Balatonon
Ilyenek lesznek az új kompok és katamaránok a Balatonon
Jó a Balaton vízminősége - mondja a szakértő
Az idei első vízminták vizsgálatából az derült ki, hogy egyelőre semmi szokatlan nincs a Balaton vizében, a korábbi éveknek megfelelően jó minőségű, és viszonylag alacsony az algaszám.
Újra látogatható a nemesvámosi Villa Romana Baláca kiállítóhely

Három tagintézményét is újranyitja a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM): péntektől várja ismét várja a látogatókat az MNM vértesszőlősi kiállítóhelye, a nemesvámosi Villa Romana Baláca kiállítóhely, valamint Balassagyarmaton az MNM Palóc Múzeumának szabadtéri gyűjteménye, a Palóc Ház. A Veszprém és Balatonfüred között, Nemesvámoson található Villa Romana Baláca kiállítóhely a római kori Pannonia legnagyobb ismert villagazdaságát mutatja be. […]

Reklám
Nézd meg belülről Ördög Nóráék balatoni kisboltját!
Ördög Nóráék nagyon jól haladnak a balatonakarattyai kisboltjuk előkészületeivel. Annak érdekében, hogy minél előbb nyithassanak, éjszakába nyúlóan dolgoznak. Most nyitás előtt nézheted meg, hogy milyen a kisbolt belülről!
Jön a tengeralattjárós dráma

A kritikusok által is elismert A tengeralattjáró című háborús drámasorozat második évada május 17-én érkezik az Epic Drama csatornára. A sorozatot Wolfgang Petersen 1981-ben bemutatott kultikus mozifilmje, a Das Boot folytatásának tartják. A sorozat tavaly sorra nyerte a díjakat legjobb VFX, legjobb operatőr és legjobb külföldi tévésorozat kategóriában, Vicky Krieps alakítását pedig több legjobb színésznői

#maradjitthon, mert a Balatonon minden van #1- Állati jó helyek
A Balaton körül számos olyan állati jó hely van, ahol állatokkal találkozhatunk közelről, állatpark, akvárium, rezervátum - mindent egy helyre gyűjtöttünk.
Hétfőtől a Balatonnál mindenütt kinyílhatnak a templomajtók
Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspöke pénteken döntött arról, hogy az egyházmegyében május 18-tól megnyílhat a lehetőség a nyilvános liturgiák újbóli végzése előtt, természetesen a szigorú szabályok betartása mellett.
Nemzetközi versenyt tervez a Balatonra a 30-as cirkáló osztály
A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a hajóosztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, idén is kíváncsi arra, hogyan látták a versenyzők az elmúlt szezont. Megkértük valamennyi osztály kapitányát, képviselőjét, értékeljék az osztály versenyidőszakát, aktivitását, a versenyeket, és vázolják fel, milyen célokkal vágnak neki a következő időszaknak. Sorozatunkban ismertetjük az osztályok, osztálykapitányok értékeléseit. Ezúttal a 30-as schärenkreutzer osztály kapitánya, Dulin György összegzi a 2019-es szezont.
Részletek az új Yardstick-rendszerről
Ugron Gergely, az MVSz Hajózástechnikai Bizottságának elnöke nyílt levélben ismerteti az új előnyszámítási rendszer lényegi elemeit.
Szombaton újra utcakoncertek lesznek Balatonfüreden

Május 16-án, szombaton 8.30-11.00 között bejárja a település utcáit a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara.

Project E – A Beneteau nagy hatótávolságú prémium túrahajócsaládja

A Beneteau mindig nagy figyelmet fordít a vevői visszajelzésekre és igyekszik gyorsan reagálni azokra a fejlesztések során. Egyre több a környezettudatos vásárló, akinek nem a sebesség a fontos, hanem a gazdaságos üzemeltetés, azon keresztül pedig a környezet minél kisebb terhelése. Ők fogják igazán értékelni a Beneteau új sorozatát. A nagy sikerű Swift Trawlers örökségére épül

A balatonfüredi szívkórház fürdőépülete az Év Tetője pályázat nyertese
Négy tető került a pályázat legjobbjai közé. Közülük lapostető szekcióban az Állami Szívkórház balatonfüredi fürdőépülete vitte el a legjobbnak járó díjat.
Reklám
Ilyenek lesznek az új kompok és katamaránok a Balatonon
Megérkeztek az új flotta koncepcióterveti, 2022-től már ilyenek járhatnak. Önnek tetszik?
Kupa-Koppány vezér emlékpark

Kupa-Koppány vezér emlékpark, más néven a szkíta Golgota, kilenc stációjával voltaképpen a teljes honfoglalásnak, és az ősmagyarságnak állít emléket.

Szentlélek monostor Uzsa

A Szentlélekről elnevezett uzsahegyi pálos monos­tor a mai Lesenceistvánd melletti egykori Uzsa község határában emelték a 14. század első felében.

Tálodi kolostorrom

A hajdan itt álló templomot és kolostort a 13. század végén a Gyulaffy család alapította, és Szent Erzsébet tiszteletére szentelték fel.

Napi cuki - A limnológiai intézet szakértője gitározik és énekel a Balatonról
Amikor a tihanyi ökológiai kutatóközpont szakértője énekel és gitározik a Balatonról, azt ugye, te sem akarod kihagyni? Nézd meg most!
A Balatoni Hajózási Zrt. új kompjai, hajói így fognak kinézni

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpár-szállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, s várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

Ilyenek lesznek a Balatoni Hajózási Zrt. új hajói, kompjai

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpár-szállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, s várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

#maradjitthon #mostbepótoljuk - A Balatonon minden van - bringázás 2020
Balaton és bringa. Tökéletes párosítás, ahogyan a Balaton és motorozás kombója is. Most, hogy vidéken, így a tó körül is elkezdett újranyitni az élet, érdemes felkészíteni a kétkerekűeket és körülnézni, hogy milyen rendezvények és hasznos helyszínek várnak. Összegyűjtöttük amit már tudunk, annak érdekében, hogy minél teljesebb képet kapjatok a tó körüli bringás lehetőségekről.
Új hajók a Balatonon, egyre több a foglalás
Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, így hamarosan indulhat a közbeszerzés melynek köszönhetően a Balatoni Hajózási társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el. Egyebek mellett erről beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Balatonhenye

A Balaton-felvidék egyik legrejtettebb völgyében, a Monoszlói-medencében fekszik egy békés kis zsákfalu a maga 126 fős lélekszámával. Balatonhenyére elsősorban a nyugalom szigeteként szoktak hivatkozni és valóban kevés település tudta megőrizni ennyire a hagyományos falusi jellegét az északi parton. Zánkánál vagy Révfülöpnél a 71-es főútról letérve közelíthető meg Köveskálon át. Ez a tótól 11 kilométert jelent, […]

Balatonkeneséről a bécsi balettintézetbe - tíz évesen
Mit tesz az édesanya, amikor tízéves lánya eltántoríthatatlanul tudja, hogy profi balerina akar lenni? Ráadásul a legjobb balett­iskolák versenyeznek az ifjú tehetségért, aki maximális pontszámmal jutott be a budapesti és a bécsi balett­intézetbe.
Hogy lehet elkölteni egy komoly luxusvitorlás árát egyetlen heti hajóbérletre?

Meglepően könnyen, mivel a hajóbérlésnek több szintje van. Ezúttal megmutatjuk, melyek a legdrágább bérelhető hajócsodák, A Tisza-tavon pár ezer forintért már átélhetjük a vitorlázás élményét, míg a Balatonon néhány tízezerbe kerül egy felszerelt, kényelmes túravitorlás egy napra. Horvátországban pedig egy négycsillagos wellness-szállodai nyaralás áráért az egész családot elvihetjük egy hétre vitorlázni. Innen azonban már egészen

Új időpontot kapott a kapolcsi Bondoró Utcaszínház Fesztivál

A rendezvény szervezői a járványügyi intézkedések miatt augusztus végére tették át a fesztivál időpontját. A kapolcsi Bondoró Utcaszínház Fesztiválon minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arcodra. A rendezvény új időpontja: 2020. augusztus 28-30. Jobbról érkezik egy masírbanda, míg balról a gólyalábasok vidám zászlójátéka kápráztat el. Az egyik kertben felcsendül az éppen induló koncert […]

Elmarad a Mihálkovics Kupa
Elmarad a Mihálkovics Kupa
Idén nem lesz Mihálkovics Kupa
A vitorlásversenyek rendezésével kapcsolatban az elmúlt hetekben történt változások miatt nagyon sokan érdeklődtetek a június 13-14-re tervezett, 53. Mihálkovics Kupa sorsa felől, amit ezúton is köszönünk.
Vidéken kinyithatnak az éttermek, hotelek zárt terei és a játszóterek is

A mindenkire kötelező közös szabályokon nem változtatnak, a védőtávolság és az arc eltakarása továbbra is indokolt az egész országban.

Saver 300 Deluxe – Sportos kényelem 9 méteren

A Deluxe az olasz hajógyár Cabin sorozatának különleges darabja. Minden részlete a gondoskodást és a kényelmet sugározza, legyünk kikötőben, a tengeren vagy egy öbölben horgonyozva. Kitűnő választás akár néhány napos kiruccanásokra is. A zárható ajtóval is felszerelt kemény tetős kormányállás kiváló védelmet nyújt a nap, a szél és az eső ellen is. Mivel ennek a

Az augusztusi Bujtor István Filmfesztivál nem marad el
Az eredeti terveknek megfelelően augusztus 17-től 20-ig rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált, amelynek minden eleme a Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszál. Nevezni május 31-ig lehet.
Kapás Boglárka egy medencében ússza körbe a Balatont jótékony céllal

Kampányával azokra a gyerekekre szeretné felhívni a figyelmet, akik világszerte küzdenek a tiszta víz hiányával.

Elmarad a Mihálkovics Kupa

A verseny szervezői úgy döntöttek, hogy a június 13–14-re tervezett, 53. Mihálkovics Kupa elmarad. A verseny szervezőinek közleményében az áll, hogy a koronavírus miatt érvényben lévő óvintézkedések miatt jelenleg nem látnak lehetőséget az esemény megtartására azon a színvonalon, amit a részvevők az eddigiekben megszokhattak. „Mivel a jelenlegi helyzetben nem tudjuk garantálni a rendezvény színvonalas lebonyolítását,

Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak
Egész napos online programsorozattal készül gyermeknapra az ország 13 bábszínháza. Az eseményben, melyet május 31-én rendeznek, a veszprémi Kabóca Bábszínház is szerepet vállal.
Református templom Litér

Litér árpád-kori, egyhajós, keletelt, egyenes záródású szentéllyel rendelkező templomát a 13. században építették, korai gótikus stílusban.

Nagykeszi templomrom

Az egykori Nagykeszi puszta helyét csak Árpád-kori templomának romja jelzi, amely a 12-13. században épülhetett.

Református templom Monoszló

Monoszló legrégebbi épülete a 12-13. században emelt templom, melyet eredetileg Szent Mihály tiszteletére szenteltek fel.

Reklám