Vitorlázás

Vaskakas (online) Bábszínház - Matiné: Óz
None
Szalóki Ági mesél - minden este
None
Online előadás - Christian Morgenstern: Bitódalok
None
Live matiné: Veronaki Duó koncert- Kuruttyoló Békakirály
None
Reklám
Ima és hit az online térben
A keresztény egyházak a modern technikát is felhasználják a hívekkel való kapcsolattartásra, a hitgyakorlás segítésére.
Újabb szakaszába lépett az észak-balatoni vasútvonal fejlesztése
A rekonstrukció keretében mintegy 55 kilométeres vasútvonal villamosítását végzik el, illetve négy állomás is megújul az érintett szakaszon – olvasható a magyarepitok.hu oldalán. Jól halad az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, a fejlesztés 23 milliárd forint uniós és állami támogatásból valósul meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában.A mintegy 55 kilométeres szakasz villamosításának köszönhetően gyorsabbá és […]
Elképesztő! Milliókat követelt egy nő egy siófoki pékségtől a vírus elleni vakcinákért
Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki péküzem tulajdonosának, sőt az üzem bezárásával fenyegetőzött telefonon a nő, de a rendőrök nagyon gyorsan elkapták.
Mi lesz az idei vitorlásszezonnal?

Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen vízi rendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat. Holczhauser András főtitkár kijelentette: a sportolók, szakemberek és szakvezetők egészségének

További 10 forinttal csökkennek az üzemanyagárak
Péntektől ismét csökkentek az üzemanyagárak: a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára egyaránt 10 forinttal csökkent. A holtankoljak.hu információi szerint a hétvégén tovább zuhannak itthon az üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj ára bruttó 10-10 forinttal fog kevesebbe kerülni, így az átlagárak az alábbiak szerint alakulhatnak:-95-ös benzin: 318 Ft/liter-Gázolaj: 335 Ft/liter
Balatonlellén is találtak egy fővárosi koronavírus beteget
Ausztriából tért haza az a budapesti család, akik úgy döntöttek, hogy a balatoni nyaralójukban töltik a karantén időszakát. A hírek szerint hazaérkezésük után a saját költségükre minden családtagot leteszteltek egy magánlaborban, így lett az egyikük eredménye pozitív. Ezután a családot állami tesztnek is alávetették, aminek egyelőre még nincs meg az eredménye.
Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #1. – Hoffmann Henrik
Optimista a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki szerint amint túljutunk a járvány csúcsán, a belföldi turizmusban azonnal megjelenik a kereslet. Az emberek egycsapásra elindulnak, mert ki akarnak szabadulni, és nem a külföldi utakat választják.
Óriási segítség az adókönnyítés a turizmusban ? sok munkahelyet sikerül megmenteni - videó
A járulékfizetési halasztás és az adókönnyítés rengeteget segít a turizmus szereplőinek, a szállodatulajdonosoknak és a vendéglátósoknak ? mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, aki egy szállodának és egy csárdának is a tulajdonosa. Szerinte az iparágban dolgozók eddig munkaerőhiánnyal küzdöttek, most pedig, aki csak tudja, nem engedi el a dolgozóit, hiszen az adókönnyítés miatt minimálisra csökkent a veszteség. Arra kérte az iparágban dolgozókat, hogy ne szabadítsák rá a dolgozókat az államra, hiszen most a kormánynak a védekezéssel és a további gazdasági intézkedésekkel rengeteg költsége van. A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng és utána beindul újra a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.
Római kori hajómaradványokat találtak Szerbiában

Mintegy 1600 éves, a Római Birodalomból származó hajómaradványokat tártak fel Szerbiában. Ez a terület Kostolac közelében, az ország délkeleti részén található, a Duna jobb partján fekszik, egykor római város és táborhely volt. A régészek a régi római város egy részét már feltárták, de még mindig lapulnak a föld alatt értékes maradványok. A most felszínre hozott

Reklám
Elhalasztják a vitorlás versenyszezon kezdetét, új időpontban lehet a Kékszalag

A koronavírus járvány okozta egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel határozatlan időre elnapolják a 2020-as versenyszezon kezdetét Magyarországon.

Új időpontban lehet a Kékszalag, elhalasztják a vitorlásszezon kezdetét

A Vitorlás Szövetség javasolja, hogy a kikötők és klubok területére a munkavállalók és a sportolók is csak kis csoportokban lépjenek be.

Juhász Roland a Balatonon vonult karanténba
Távol Budapesttől, egy balatoni nyaralóban tölti a házi karantént családjával a Mol Fehérvár csapatkapitánya, Juhász Roland. Csak vásárolni járnak ki, azt is orvosi maszkban.
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Tájékoztatás a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozásával összefüggő szabályozások vonatkozásában
Érdi Mária Spanyolországban volt, most önkéntes karanténba vonult
Érdi Mária önkéntes karanténba vonult! A vitorlásversenyző a közelmúltban a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, a szervezők azonban bejelentették, hogy a világjárvány miatt törlik a versenyt.
Elhalasztják az idei vitorlásszezont
Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén. A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen – korábban már engedélyezett – vízirendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat.
Egy különleges hajót ünnepeltek Japánban

A japán tengeri önvédelmi erők hadrendbe állította első, továbbfejlesztett Aegis felderítő és rakétaelfogó rendszerrel felszerelt rombolóját. A Maya az első hadihajó, amelyet a legmodernebb, amerikai–japán közös fejlesztésű rakétavédelmi rendszerrel szereltek fel. Ez rövid és közepes hatótávolságú fenyegetéseket is képes kivédeni. A hajón található Standard Missile-3 Block IIA rakétát könnyebb irányítani, mint elődeit, és több helyzetben

Laposa live-online borkóstoló
None
Reklám
Litkey Farkas az új TF35 szárnyas katamaránon

A tizenháromszoros Kékszalag győztes Spanyolországban részt vett a svájci D35 helyére szánt új katamarántípus egyik edzésnapján

Tematikus, vezetett séták Füreden #1 - aki mesél: Fülöp Júlia
Balatonfüred a csodás tóparti miliő és a dombok borvidékei mellett megszámlálhatatlan más szépséggel is rendelkezik. Az itteni gyógyvíz felfedezése után az első üdülőváros volt a Balatonnál, csodálatos villáinak többsége a reformkort idézi - a település ekkor indult komoly fejlődésnek. A városról és kincseiről Fülöp Júlia idegenvezetővel beszélgettem.
Ilyen a tavasz a Szent György-hegyen

Virágba borult fák köszöntik a csillagászati tavasz megérkezését a Balaton-felvidék csodaszép táján, a Szent György-hegyen.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A Szent György-hegy
A Badacsony szomszédságából, a Tapolcai-medence lápvidékéből emelkedik az illusztris “koporsó” alakú csonka kúp. A Szent György-hegy tomboló tűzhányók kialudt dédunokája. Figyelemre méltó földrajza mellett turisztikai és borászati szempontból is jelentős. Az emblematikus tanúhegy nevét a lábánál álló, egykori Szent György kápolnáról kapta, bár a népi emlékezetben élnek Szent György és a sárkány mítoszából táplálkozó mende-mondák […]
Balatonra várják a járvány után az egészségügyi dolgozókat
Amennyire nekünk szükségünk van a levegőre és tüdőnkre, úgy lesz ápolóinknak, orvosainknak is szükségük egy óriási lélegzetvételre, amikor túl vagyunk ezen a krízishelyzeten. Vidéki, köztük balatoni szálláshelyek ajánlanak fel pihenési lehetőséget a vírus lecsengése utáni időszakra az egészségügyben dolgozók számára.
Bort, burgert, békességet otthonra is a Laposa jóvoltából
Házhozszállítással, #borozzotthon kampánnyal és #LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a kialakult helyzetre. Legyél te is #kanapeborasz! “Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy badacsonyi vendéglátóként, turisztikai célpontként, pincészetként a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud […]
A világ legnagyobb, 1000 ágyas korházhajóját New York mellé vezénylik

A USNS Comfort mintájára a Pentagon a legtöbb kórházhajót az amerikai partok mellé vezényli a koronavírus járvány miatti segítségnyújtás céljából.

Olimpia márpedig lesz!

Március 17-én a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményt adott ki, amelyben felvázolta a koronavírus miatt kialakult helyzetet és a jövőt illető terveket. Jelen állás szerint kitartanak az eredeti terv mellett, és határozott szándékuk megrendezni a 2020-as tokiói játékokat. A szervezet minden, a Tokió 2020 programban részt vevő féllel egyeztet, először a nyári olimpiai játékok nemzetközi sportszövetsége

Szünetel a személyforgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton
A hévízi önkormányzat közleménye szerint határozatlan ideig szünetel a személyforgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton.
Nem pánikolni kell a vírus miatt, hanem védekezni! Így!
Hogyan vásároljunk? Hogyan viselkedjünk a boltokban? Mit tehetünk a buszokon, vonatokon, irodaházakban, hogy ne kapjuk el a fertőzést? Kell-e gumikesztyűt használnunk, és hogyan használjuk azt biztonságosan? Ezekre a kérdésekre válaszolt Ócsai Lajos járványügyi szakértő, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának korábbi vezetője.
Lengyel Róbert: ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba!
Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyílt levélben kérte a siófoki nyaralók tulajdonosait, maradjanak inkább otthon.
Még vécécsészét is találtak a szemétszedők Balatongyörökön
Hihetetlen dolgokat is találtak a szemétszedők a Szépkilátónál. Kinek juthatott eszébe pont ott eldobni az olajos kannáját vagy egy vécécsészét?
Orvhalászt fogtak Fűzfőn
Orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tiltott módon akart halat fogni a Balatonból. A szabálysértő bírságra számíthat, és felszerelésének elkobzására.
Római rommező a Balatonnál – Fenékpusztán jártunk

A Balatonhoz közel, Keszthelytől délre fekvő Fenékpuszta 7500 éve lakott hely, de az első nagyobb mérvű fejlesztéseket a rómaiak vitték véghez.

Elhalasztják az idei Ultrabalatont a koronavírus miatt
Május helyett októberben rendeznék a Balaton körüli futóversenyt.
Elmarad a Nemzeti Regatta Vitorlás Fesztivál

A 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvény törlésre kerül a koronavírus járványügyi helyzet miatt.

Márciusban youtube, nyáron Balaton - koncertre készül a Tankcsapda
Az ország legnépszerűbb rockzenekaraként a Tankcsapda is jócskán érdekelt a nyári balatoni fesztiválok kapcsán. Megkérdeztük SIDIT, a zenekar gitárosát, hogy mit gondol(nak) a koronavírusról és arról, hogy a jelenlegi helyzet hogyan befolyásolja az életüket és a hazai koncert- és fesztiválszínteret.
Kórházhajót vetnek be az amerikaiak

A US Navy Tengeri Szállítási Parancsnokságának kötelékébe tartozó USNS Comfort (T-AH 20) kórházhajó New York felé tart, ugyanis azt is felhasználják a koronavírus elleni küzdelem során. A 69 ezer tonna vízkiszorítású úszó kórház nem a koronavírus okozta megbetegedéstől szenvedők számára érkezik, hanem az egészségügyi rendszert tehermentesíti. Ide az egyéb kórral küzdők, sürgős beavatkozást igénylők kerülnek

TF35 foiler – az új genfi-tavi trónkövetelő

A Kékszalagon is már háromszoros győztes Décision 35 katamaránok dicsőséges genfi-tavi sorozatát az új szárnyas többtestűek szakíthatják majd meg. Az új TF35-öst Litkey Farkas is kipróbálta.

Elmarad a Balatonon a Nemzeti Regatta Vitorlás Fesztivál

A 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvény törölsre kerül a koronavírus járványügyi helyzet miatt.

A vírus előtt még közel volt a rekord

A külföldiek által Magyarországon töltött vendégéjszakák dinamikus bővülést mutattak tavaly, a januári adatok is szép növekedésről árulkodtak. A belföldi vendégek forgalmára sem lehetett panasz az év első hónapjában. Januárban, még bőven a vírus hazai megjelenése előtt a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 17, a belföldi vendégek által eltöltötteké 6,8 százalékkal nőtt

Vakáció helyett a karanténra bérelnél kertes házat?
Eszedbe jutott, milyen jó lenne, ha a nyaralás helyett inkább most mennél el pár hétre a nagyvárosból, és költöznél önkéntes karanténba a családoddal egy kertes nyaralóba? Összegyűjtöttük, mi mindent kell mérlegelned, mielőtt meghozod a döntést.
Még zárva maradnak a szezonális üzletek a Balaton-parton
A koronavírus fenekestül forgatja fel az egész világot. Ez alól természetesen a Balaton környéke sem kivétel. A kompok közlekedését illetően viszont eddig még nem született rendelet – olvasható a 24.hu-n. A koronavírus miatt több kora tavaszi rendezvény is elmaradt a Balatonnál: nem nyitották meg a hétvégén a 8. Füredi Tavaszi Fesztivál, s bár az egész […]
Amíg lehet, horgásszunk! - Tényleg ez a legvidámabb karantén?
A világ legjobb karanténjának nevezik viccesen a horgászok a vízpartot, ahol most a szokottnál is nagyobb nyugalomban és csendben hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A tavaszi horgászszezon a Balatonnál is beindult, a koronavírus kapcsán azonban a pecások is fontosnak tartják a távolságtartást és a megfelelő higiéniát.
Reklám