Vitorlázás

Használd ki ezt a nyárias időjárást!
Már nem sokáig marad velünk a nyárias meleg, de most akár harminc fok is lehet!
A szomszédok értek tetten egy betörőt a Balatonnál
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki egy balatoni családi házba próbált meg betörni, ám a szomszédok tetten érték, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Mint kiderült: nem ez volt az első bűncselekménye, sőt, nemrég szabadult a korábbi letartóztatásából - írja az Ügyészség oldala.
Balatonszepezdi Falunap
None
360° - képzőművészet és színház Alsóörsön
None
Reklám
Vásárlási segédlet a tökéletes motorcsónakhoz

Hajót venni életre szóló döntés, ezért különösen fontos, hogy tökéletes megoldás szülessen, amelyik felejthetetlen pillanatok egész sorával ajándékozza meg tulajdonosát. Cikkünk a kiválasztásban segít. A közhiedelemmel ellentétben a hajózás szinte bárki számára elérhető időtöltési forma, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő motorcsónakot. Aki a vásárlás mellett dönt, zavarba ejtően széles kínálatból válogathat, hogy végül aztán

Teniszbál
None
Kvíz: Legendás balatoni hajók
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Véderdőséta, természeti csodák a tündérrózsáktól az egzotikus halakig 2021 Hévíz

Ismerje meg az új Tavirózsa tanösvényt a Lombkorona-kilátót, a hévízi tó körül kialakult élőhely sajátságos növény- és állatfajait egy különleges séta alkalmával.

Hungarikumok és Nemzeti Értékek bemutatása Hévízen 2021

2021. szeptember 24-25-én tartják a gyógyfürdő városában a Magyar Virtus - Hungarikumok és Nemzeti Értékek bemutatása Hévízen rendezvényt.

Gasztrohegy
None
Hévíz története kiállítás 2021

Szalai Katalin kódexíró és oklevélgrafikus kiállítása Hévízen, az Egregyi Múzeumban.

FÜFIN – Füredi Fiatalok Napja 2021 Balatonfüred

Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető lesz a FÜFIN házigazdája 2021. szeptember 23-án.

Irodalmi pódiumest
None
Reklám
Művészettörténeti előadás
None
Kulcsrakész ház – költözésre kész otthon, megfelelő árcédulával
Hirdetés - Kulcsrakész otthonokról beszélünk és profi, szakértő, referenciákkal rendelkező mesterember gárdákról, és egy platformról, ami összeköti önt mindezekkel!
Különleges vadak és ritkaságok láthatók a keszthelyi Vadászati Múzeumban
Áátadták a megújult és kibővült Vadászati Múzeumot Keszthelyen. Ide költözik majd a Vadászati Világkiállítás anyaga is.
Szeptember 18-án rendezik a balatoni személyszállító hajók kirajzását és díszszemléjét

Idén ünnepli a Balatoni Hajózási Zrt. a gróf Széchenyi István nevéhez és munkásságához fűződő Balatoni Hajózás 175. évfordulóját.

Nem tetszett a pizza, ámokfutást rendezett a balatoni étteremben
A budapesti férfi üvöltve szitkozódni kezdett a személyzettel.
Pohármentes versennyel vár a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek
Hirdetés - A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak a szeptember 19-i rendezvényen.
A kutyának sem jó, ha felhevült testtel ugrik a vízbe: 3 szabály, amire figyelj, ha úszni vinnéd
Szinte minden kutya élvezi a kádban pancsolást, ettől függetlenül mégsem szabad csak úgy a mély vízbe lökni őket. Összegyűjtöttük a biztonságos kutyaúsztatás legfontosabb szabályait.
A Balatoni Hajózás Napja - 2021. szeptember 18.
A Balatoni Hajózási Zrt. a 2021. évi hajózási szezonban ünnepli - a Tradíció és Modernizáció jegyében - gróf Széchenyi István nevéhez és munkásságához fűződő Balatoni Hajózás 175. évfordulóját. A nyár folyamán a jubileumi évhez kapcsolódóan látványos aktivitásokkal, programokkal és az örök, felejthetetlen balatoni hajózás élményével vártak minden kikapcsolódásra vágyót a Társaság hajóin és kikötőiben.
Kerékpározni és gyalogolni is lehet majd a siófoki elkerülő úton
Siófok nyári közlekedési dugóit enyhítené a régóta vágyott tehermentesítő út. Az új elkerülő út mintegy 3,5 kilométer hosszú lesz, 2×1 forgalmi sávval.
Reklám
Újra kifogták Púpost, a híres balatoni pontyot
Ezúttal a Kis-Balatonon került horogra a mára 21 kilós tőponty, ami az elsők között volt, amit többször kifogtak a Balatonból, és név szerint azonosítottak.
Ez a bombabiztos etetőanyag - mert a halak imádják a piát
Tavasszal elkészítettük, majd hónapokat állni hagytuk a mentás pálinkába áztatott tigrismogyorót, ami remek csali a bojlis horgászathoz, főleg ha nagyobb halat szeretnénk fogni. Nyár végén pedig bevetettük a bombabiztos etetőanyagot, és kiderült: nem csak a nagy halak szeretik az alkoholos finomságokat.
Kártékony rovar pusztít a magyar gyümölcsösökben

Új kártevő fenyegeti gyümölcstermő növényeinket. A Drosophila suzukii a közönséges ecetmuslica rokona, ám vele ellentétben nem a túlérett vagy rothadó gyümölcshúsból lakmározik, hanem az érésben lévő, egészséges termést fogyasztja. A légyfaj Ázsiából került Európába. Nálunk 2012-ben észlelték először – olvasható a magyarmezogazdasag.hu cikkében. A gazdanövényköre széles, termesztett és vadon élő gyümölcsök (szamóca, málna, szeder, bodza, […]

Élet-halál harcot vívnak a kagylók a Balatonban
Különleges fotó keltett feltűnést a közösségi oldalakon. Első ránézésre nem tudni, hogy mi van a közeli képen. Figyelmesen megvizsgálva viszont kiderül, hogy olyan kagylók szerepelnek rajta, amelyek közt nagy küzdelem folyik a fennmaradásért.
Tengeri orgona a temető köveiből

Van valami kísértetiesen szép abban, amikor a természet, a tenger hullámai veszik át az ember szerepét egy hangszer megszólaltatásában. A zadari tengeri orgona Némiképp hasonlít egy zenekar koncertjére a horvát Zadar városában található tengeri orgona, amely a délszláv háború utáni károk helyreállításakor épült. A tervező, Nikola Bašić, elvetette a sima betonfal ötletét, helyette hét darab, egyenként 10 méter hosszú

Húsz éve ellopott Zsigulit húztak ki a Zala folyóból

Autót emeltek ki a tűzoltók a múlt héten a Zala folyóból Zalavár közelében. A feltételezések szerint a gépjármű egy több, mint húsz éves bűneset által kerülhetett a folyó fenekére. A vízből kiemelt Lada vélhetően egy, az 1990-es évek vége felé ellopott autó, amiben a kiemelésekor nem találtak emberi maradványokat.

Fesztivál és koncertek az ősznyitó programok között a SUP Világbajnokság mellett

Az ősz egyik legizgalmasabb dobásának ígérkezik a Balaton Piknik Balatonvilágoson, de naplementés KOMP-koncerten is kikapcsolódhatunk a Bëlgával és Wellhelloval ezen a héten. A SUP Világbajnokság is a heti programokat színesíti Balatonfüreden, ahol profik és amatőrök egyaránt részt vehetnek. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 9-12. – SUP Világbajnokság – BalatonfüredSzeptember 10-11. – KOMP-koncertek / Bëlga,Wellhello – SzántódSzeptember 10-12. – […]

Hogyan lesz valakiből hajóskapitány?

Mindenki kapitány, akinek van kishajós képesítése? Vajon mi tesz valakit „kapitánnyá”. Először is, van-e különbség a szkipper és a jachtkapitány között? És ha igen, mi az? A szkipper szó jelentése: „a person who commands a vessel”, azaz az a személy, aki a hajót irányítja. A yachtmaster, vagyis a jachtkapitány pedig egy „olyan kvalifikáció, amely képessé

Történelmi siker, nehéz körülmények között - beszámoló az Optimistesek Bajnokságáról
Ismét nagy mezőny, kereken 130 versenyző nevezett be BS-Fűzfő Vitorlás Klub által rendezett Ada-Bau Rooster Nyílt Optimist Országos Bajnokságra, vagyis az optimistesek magyar bajnokságára, amelynek augusztus 25-29. között a balatonfűzfői Laguna Yacht Club adott helyet. Az első két napon rendezték a selejtezőket, majd jöttek a döntő futamok.
A sümegi művelődési központ őszre is számos programot tartogat
Szeptembertől indult a színházi évad, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ vezetőit örömmel tölti el, hogy hosszú hónapok után ismét szervezhetnek színházi előadásokat, műsorokat és rendezvényeket.
Nagy a torlódás – összeütközött két autó az M7-esen
A Balatonról hazatérőket is érinti, hogy Tárnok térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály van.
Az időjárás nem igazán kedvezett a szőlőknek, de lesznek jó borok
Későn kezdett érni a szőlő idén, ám a sok-sok évtizeddel ezelőtti szüretek időpontjához képest már 20-30 éve legalább egy-másfél hónappal előbb korábban kezdődik a termés betakarítása. Az idei időjárás miatt a 2021-es évjárat nem lesz kiemelkedően jó, amolyan átlagos. A balatonfüredi Gyukli pincében mindenesetre optimistán tekintenek a már készülő bor minősége elé.
Lubics Szilviát elütötte egy autó a balatoni Szőlőskörön
Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett a Szőlőskörön a világ egyik legjobb ultrafutója, a kórházból már kiengedték a vizsgálatok után, de nehezen tud szabadulni a gondolattól, hogy mekkora baj történhetett volna.
Nem kín a kintorna
Egy év kihagyás után, 8. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Verklifesztivál Keszthelyen. Két napig tekerik a wurlitzert a színpompás ruhába öltözött verklisek.
Egy liter víz is árulkodik a halállomány összetételéről

Áttörést hozhat a hazai ökológiai kutatásokban az a módszer, melyet a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) munkatársai eredményesen alkalmaztak és amelynek lényege, hogy akár egy liter vízből megállapítható, milyen élőlények élnek egy-egy víztestben. A módszerről Czeglédi István a BLKI kutatója számolt be az MTI-nek szerdán. A módszer alapja, hogy az élőlényekről (pikkelyről, nyálkáról, szőrről, ürülékről) környezetbe jutó […]

Kiállításokkal és múzeumpedagógiai programokkal is készül ősszel a Balatoni Múzeum
Szeptember 18-án kezdődik a 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.
Kávéházak Éjszakája fesztivál Veszprémben

“Kóstolj bele a kultúrába Veszprém legnépszerűbb helyszínein” mottóval várja 13 helyszínen több, mint 40 programmal az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája szeptember 25-26 között. Budapesti, több éves sikere után – a Veszprém Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően idén útjára indul a Kávéházak Éjszakája a városban. A rendezvényen a látogatók ingyenes zenei koncertek, irodalmi programok, gyerek illetve […]

Tudtad, hogy Szigligeten két vár van?
Római őrtorony volt, a törökök rombolták le vagy el sem készült teljes egészében a szigligeti Óvár? Titkok és talányok övezik a település kevésbé ismert várát.
Célegyenesben az elektromos teherhajózás

A Yara nevű teljesen önvezető elektromos teherhajót két norvég cég, a Yara International és a Kongsberg Gruppen fejlesztette, a tervek szerint pedig még az idén megteszi az első útját. A hajó Herøya városától indul, és a szintén Norvégiában található Brevik lesz a célpontja. A tengeri jármű – amelynek az útját három szárazföldi központból követik majd

Hamvas Napok
None
Garda Fesztivál
None
Szüreti Napok
None
Balatoni Villanyautós Találkozó
None
Heppiend Fesztivál
None
Reklám