Vitorlázás

Brutális áron várják a balatoni szállások a nyaralókat

A koronavírus járvány gazdasági hatásai és a külföldi utazások korlátozása fenekestül forgatták fel a hazai gazdasági viszonyokat. Eklatánsan példázza ezt, hogy egy szimpla balatoni nyaralás egy család számára alsó hangon is több százezer forintra rúg, de nem ritkák a félmillió forint fölötti apartmanok sem. Egészen extrém eset, de akad olyan szállás is, amely két hétre […]

Mutatjuk a trükköket, ha leugranál strandolni a Balatonra a gyerekekkel
Idén nem tudsz kigazdálkodni egy hosszabb nyaralást, vagy nem maradt szabadságod a nyárra, csak a hétvégenként van esélyed elindulni a Balatonra? Akár egyetlen napra is érdemes és még négy hétvége lesz augusztusban...
Heti programajánlónk 32. hét

A Balaton.hu ajánlja:Augusztus 5-8. – Bornapok – Ábrahámhegy Augustus 6-8. – Korzó estek 2020 Gyenesdiás – GyenesdiásAugusztus 7-9. – A Bor Összehoz Keszthelyen Borfesztivál – Keszthely Augusztus 3. (Hétfő)Révfülöp – RévArt Galéria – Augusztus 3-30.Balatongyörök – Györöki Nyári Tárlat: Varga Patrícia Minerva festőművész kiállítása – Augusztus 3-6. Augusztus 5. (Szerda)Hévíz – Orgonakoncert Teleki Miklóssal Augusztus […]

Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag díjkiosztóján
Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag díjkiosztóján
Reklám
Barlangi nyílt nap
None
Santiago Raúl Lange – A vitorlázás a mindene

Hatszoros olimpikon, négyszeres világbajnok, VOR- és Amerika Kupa-versenyző, négy gyermek édesapja Santiago Raúl Lange (Santi), Argentína legeredményesebb katamaránvitorlázója. Aqua: 2016-ban Nacra 17 katamaránnal olimpiai bajnokok lettetek. Mesélsz nekünk egy kicsit az olimpiai felkészülésről és a hozzá kapcsolódó kihívásokról? Santiago Raúl Lange: Cecilia, aki a Nacra 17-esen a társam, hosszú ideig vitorlázott a Laser Radial osztályban,

Bujtor István és a tihanyi bencések
Tudtad, hogy a Tihanyi Apátságban forgatták minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének nyitójeleneteit? A Pogány Madonnát idén ebben az ikonikus környezetben is megnézhetik a rajongók.
Baleset az M7-esen (Frissítjük!)
Vezessetek óvatosan a Balatonról hazafelé, már most nagy a forgalom az M7-es autópályán, több helyen torlódásra kell számítani. A 90-es km-nél már baleset is történt!
Civil mikrobusszal érkező vízimentők élesztettek újra egy tihanyi beteget
Rosszullét miatt kérték a mentők segítségét egy tihanyi ingatlanból pénteken – adja hírül honlapján a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).
Győrfi Pál csak úgy belógott egy szállodába a Balatonnál?!
None
Balatoni kisboltok, ahol a bevásárlás is élmény
Te is szereted helyi termékekből elkészíteni a balatoni nyaralás alatt a reggelit, ebédet vagy vacsorát? Imádod a lekvárt, mézet, friss zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat, sonkákat, péksüteményeket, de nem vagy korán kelő, és mire a piacra érsz, minden elfogy? Ez az összeállítás neked készült, körbejártuk a tavat, és megmutatjuk neked a legjobb kisboltokat!
Nemzetközi konyha, balatoni nyaralás
Olasz pizza vagy spagetti, amerikai palacsinta vagy hamburger, kínai tészta - más nemzetek ételeit is sok helyen kínálják a Balatonnál. Mi most azonban még tágabb gasztronómiai utazást teszünk. Ritkább, de a térségben ugyancsak fellelhető nemzetközi ízeket ajánlunk.
Képgaléria az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztójáról

A képeket Szántó Áron készítette. 

Reklám
Forró Bence: Családdal egészen más a Balaton
Forró Bence a Duna Televízió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, 2018 óta pedig a Balatoni Nyár házigazdája. Idén Somossy Barbara oldalán vezeti a délelőtti magazinműsort, amit ezúttal is nagyon élvez. Igaz, apaként már egész másként telnek a forgatások közti időszakok, mint a korábbi években.
A Balaton Úszó Klub Veszprém Európa-bajnoka nyerte a Balaton-átúszást

A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi világ és Európa-bajnoka, Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást. A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak. “Ezért jöttünk, ez volt a cél. Az […]

Duplájára nőttek balatoni ingatlanok árai az elmúlt évek alatt

A hazai ingatlanpiaci árak igen sokat emelkedtek az elmúlt években, ez alól nem jelentenek kivételt a Balaton parti településeken sem – írja az onlinebalaton. Az Ingatlannet.hu statisztikát készített arról, hogyan változtak a Balaton partján meghirdetett családi házak árai az elmúlt öt évben. Ebből kiderült, hogy a drágulás Balatonkenesén a legnagyobb. Ott 220 ezer Ft/m2-ről 487 ezer Ft/m2-re emelkedett […]

Folytatódnak a strandfejlesztések

Negyedik szakasza kezdődik a 2017-ben megkezdett szabadvízi strandfejlesztéseknek, a 2030-ig zajló beruházásoknak köszönhetően több mint száz strand újulhat meg. A fejlesztés most következő ütemében 3 milliárd forintot fordítanak a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Duna mentén, a Tiszánál és a Velencei-tónál lévő szabadvízi strandok fejlesztésére. A fejlesztés eredményeként az alapszolgáltatások minőségét kívánják növelni, egyebek mellett zöldfelületek

Bakancslistás kirándulások #8 - Mini utakon gyerekkel, kutyával
Három apró kirándulóhelyet mutatunk a Balaton északi partján, ahová kisgyerekkel vagy kutyussal a legjobb menni. Egy mini tanösvény a káptalanfüredi Köcsi-tó mellett, a Remete-forrás Balatonalmádiban és a veszprémi Gulya-domb mind kellemes sétát ígér két- és négylábúaknak egyaránt.
Belefulladt egy 55 éves férfi a Balatonba
Pénteken délután úszni indult egy 55 éves férfi a balatonkenesei strandon. A fürdőzők csak azt látták, hogy hirtelen elsüllyedt.
Szomorú és felemelő pillanatok a Kékszalag díjkiosztóján
Néma főhajtással búcsúztak a vitorlázók Pomucz Tamástól az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóján. A magyar vitorlázás egyik legnagyobb egyénisége a Kékszalag alatt távozott az égi vizekre. Pomucz Tamás Argay Bélával a magyar vitorlássport első Európa-bajnoki aranyérmét szerezte 1989-ben, amikor Balatonfüreden győzött repülő hollandiban. Ebben a hajóosztályban 1992-ben indult a barcelonai olimpián, sokszoros magyar bajnok, hajóosztályában Kékszalag-győztes is volt, később edzőként tevékenykedett, és szövetségi kapitány is volt.
Belefulladt egy férfi a Balatonba
A likeBalaton információi szerint pénteken délután úszni indult egy 55 éves férfi a balatonkenesei strandon. A fürdőzők csak azt látták, hogy hirtelen elsüllyedt.
Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóján!

Néma főhajtással búcsúztak a vitorlázók Pomucz Tamástól az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóján. A magyar vitorlázás egyik legnagyobb egyénisége a Kékszalag alatt távozott az égi vizekre. Pomucz Tamás Argay Bélával a magyar vitorlássport első Európa-bajnoki aranyérmét szerezte 1989-ben, amikor Balatonfüreden győzött repülő hollandiban. Ebben a hajóosztályban 1992-ben indult a barcelonai olimpián, sokszoros magyar bajnok, hajóosztályában Kékszalag-győztes is volt, később edzőként tevékenykedett, és szövetségi kapitány is volt.

Reklám
Mindenki a Balatonra menekült a meleg elől
Tombol a kánikula, a tó partján megteltek a strandok. Amerre a szem ellát, mindenhol hatalmas gumimatracok, vidáman lubickoló emberek a parton. Csak a víz mellett lehet kibírni, de ott nagyon!
Túlélte! Hordágyhoz szíjazták, és 40 méteres kút mélyére engedték kolléganőnket
A Bakonyi Barlangkutató Egyesületek Szövetsége tagjai a szokásos karbantartási munkálatok mellett az elmúlt napokban azt is megnézték, hogyan is kellene egy eszméletlen, csípőtörött sérültet kiemelni a 40,7 méter mély Várkútból folyamatos orvosi ellátással, ha erre – ne adj’ Isten – szükség lenne.
Jégtáblák törtek a kutatóhajó alatt

Darabokra tört az az északi-sarkvidéki jégtábla, amelyen ősszel felépítették a kutatótábort és a mérőállomásokat minden idők legjelentősebb északi-sark-kutató expedíciójához. A 2,5 kilométer széles, 3,5 kilométer hosszú jégtáblához mintegy 300 napja fagyott oda a Polarstern német kutatóhajó és a jégen kutatótábort alakítottak ki. A hajó együtt sodródott a jégtáblával a Jeges-tengeren a sarkvidék belseje felé, ahová

Interjú Vándor Róberttel, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztesével! - VIDEÓ

Biztonságosak a kalandparkok a Balatonnál - itt vannak a legjobbak!
Tartottak egy szezonindító vizsgálatot, amelyen egyetlen balatoni kalandpark sem akadt fenn, ami szuper hír, mert ha már unod a strandot vagy mozognál egy kicsit, ezek a helyek nagyon fognak tetszeni - mutatjuk, hol találod őket a tó körül.
Tömegesen jelentek meg a kékalgák a Balaton vízfelszínén
A Balaton vize a legtöbb helyen kiváló, szinte ivóvíz minőségű, a szombati Balaton-átúszás térségében és további hét helyszínen vett vízminták a várakozáson felül jó eredményt mutattak - közölte Vörös Lajos, a tihanyi Balatoni Limnológiai Intézet professzora az MTI-vel.
Több kilométeres a dugó az M7-esen

Több kilométeres dugóval kell számolni az M7-es autópályán, a budaörsi elágazás után. Információink szerint már az M0-ás csomópont előtt beállt a forgalom, amely csak néha-néha lódul meg. Ha még nem indultatok el, több folyadékkal és a gyerekeknek játékkal készüljetek az útra!

Idén a Balatonra utazni sem mer a közismert zenész
Tragédiák sora érte idén a magyar blueskirályt. Neki úgy kell most a közönség szeretete, mint egy falat kenyér.
Elgázolt egy embert a vonat Siófokon
Életét vesztette az a férfi, aki augusztus 1-jén 10 óra 20 perc körül Siófokon, a Fenyves sornál lévő vasúti átjáróban haladt át gyalogosan. Várhatóan jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje a dél-balatoni vonalon.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  - Díjátadó ünnepség

Ne feledjétek, ma este 18:00 órától lesz az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó ünnepsége!

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  - Díjátadó ünnepség

Ne feledjétek, ma este 18:00 órától lesz az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó ünnepsége 

Vándor Róberték sikerével ért véget az 52. Kékszalag
A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg - közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.
Balatonfűzfő programszervezői újratervezték a nyarat
Tavasszal a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár programszervező csapata is nehéz helyzetbe került, mert a járványhelyzet teljesen felülírta az eredeti terveket. Még februárban egyhangúan fogadta el a képviselő-testület a város éves programtervét, de ezeket sorban le kellett fújni. A nagyobb programok közül elmaradt a majális, a juniális, és az Aranykapu fesztivál, de a kicsiket sem lehetett megtartani.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: HIVATALOS VÉGEREDMÉNYEK

Óriási siker a Balaton-átúszáson: Rasovszky Kristóf 57 perc alatt teljesítette a távot
A 23 éves világbajnok, Rasovszky Kristóf csúcsot döntött.
Ki lesz az utolsó?

Ki lesz az utolsó?

Czégai Péter győzelem a klasszikus egytestű hajók között az 52. Kékszalagon

Az abszolút győzelmet a Vándor Róbert kormányozta RSM2 katamarán húzta be az idei Kékszalagon, amelyen végül a több mint 530 nevezőből 338 hajó ért célba.

Újra lehet pályázni strandok fejlesztésére a Balatonnál is
Három milliárd forintot költ a kormány a következő tíz évben arra, hogy száz szabadvízi strand megújulhasson. A Balatonnál is lesznek fejlesztések.
Gosztonyi András volt a rangidős, Kutas Fülöp pedig a legfiatalabb induló az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Bár a vitorlázásban az is csodálatos, hogy „kortalan sportág”, de mindenképpen említést érdemel az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj legidősebb és legfiatalabb tagja.

Rekord született az idei Balaton-átúszáson
None
Gosztonyi András volt a rangidős, Kutas Fülöp pedig a legfiatalabb induló az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Bár a vitorlázásban az is csodálatos, hogy „kortalan sportág”, de mindenképpen említést érdemel az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj legidősebb és legfiatalabb tagja.

Az RSM2 lett az első, a Libra pedig az utolsó befutó az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon! Összefoglaló, interjúk, köszönet a 338 hajó befutásával záruló versenyről.

A Vándor Róbert kormányozta RSM2 nyerte az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyen végül a több mint 530 nevezőből 338 hajó ért célba. Egy rendkívül szélcsendes versenyen, a csütörtök reggel 9:00 órás rajtot követően, pénteken hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor ért célba a győztes, az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagján. A győztes hajó legénységének további tagjai Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András voltak. Az idei leggyorsabb hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

Alig kezdődött el, máris megvan az első rekord a Balaton-átúszáson
38. alkalommal vágnak neki Révfülöpről az 5,2 kilométeres távnak az elszánt úszók. A próbázók tökéletes időben és vízben úszhatnak Balatonboglárig. A leggyorsabbak már meg is érkeztek.
Reklám