Vitorlázás

Időutazás a Tűzgyűrű-tanösvényen
None
Téli SUP kaland a Hévíz-patakon
None
Mikulás SUP kaland a Hévíz-patakon
None
Balatoni településeket is díjaztak az idei Virágos Magyarország versenyen

Buzsák nyerte el a legvirágosabb kisfalu címet, és több balatoni település különdíjban részesült.

Reklám
Generali RUN Balatonfüred
None
48 órás, 24 órás és 6 órás ultrafutó magyar bajnokság
None
A Zalakarosi Fürdő három kategóriában is ötcsillagos minősítést szerzett

A Magyar Fürdőszövetség nemzeti védjegy minősítésének ellenőrzése után újra ötcsillagos minősítést szerzett a Zalakarosi Fürdő a Strand, a Gyógyfürdő és az Élményfürdő kategóriában.

Sikeres szereplés a Soling nyílt Európa-bajnokságon
Kilenc nemzet 25 csapata részvételével zajlott le az olaszországi Mandello del Larioban (Comoi tó) szeptember 30 és október 3 között a SOLING osztály nyílt Európa-bajnoksága, mely eredetileg a spanyolországi Santanderben került volna megrendezésre, de ez a koronavírus-járvány miatt júliusban elmaradt.
Idegenek is bekukkanthatnak az otthonunkba a noname kamerákkal?
A szezonnak vége, így sok balatoni nyaralóba került az interneten rendelt noname távfelügyeleti kamera. Vajon jó döntés volt?
Zala-kocka
None
A Pálmaház titkos élete
None
A zene szárnyán...hullámain vagy kerekein?
None
Haláp – a tragikus sorsú óriások geoparkja

A Balaton a nyári szezon végével sem kevésbé vonzó úti cél – az ezer színű ősz ragyogó túraútvonalakkal csábít, s felejthetetlen panorámával honorálja minden lépésünket.

Reklám
Szaunázók éjszakája októberben a Zalakarosi Fürdőn 2021

2021. október 22-én textilmentes éjszakai Szauna és medence party várja a Zalakarosra látogatókat.

Filmklub indul Balatonfüreden

Nyolc filmből álló sorozat veszi kezdetét a Balaton Moziban A valóság látszata címmel. A filmklub havonta jelentkezik majd és igazi moziélményt ígér – írja a balatonfured.hu. Első vetítés október 12-én lesz, majd havonta egyszer válogatnak a mozgókép izgalmas világából. Hogy milyen filmek lesznek a filmklubban, kiderül a Füred TV videójából.

Ismét kirobbant a csikágó Csopakon a régi kikötő körül

Kerítést vont az új tulajdonos a Balatoni Hajózási Zrt.-től korábban vásárolt csopaki kikötő köré. A szerződés és a jogszabályok értelmében a NER-hez köthető vállalkozó ezt azonban nem tehette volna meg – olvasható a Népszava hasábjain. – Sajnos, kerítést nem bonthatunk! – jelentette ki Ambrus Tibor, Csopak polgármestere, miért hagyják, hogy a közpark besorolású, és a […]

Pontok és színek a veszprémi kiállításon
Pontfestéssel készült alkotásokból nyílt kiállítás az Agórában.
Álomszép skandináv kabinház épült egy balatoni szőlőhegyen

Mindössze öt hónap alatt húzták fel a Balaton festői környezetében azt a takaros mégis modern kabinházat, amely egy fiatal házaspár álmait váltotta valóra. A természet tisztelete mellett az anyagtakarékosság volt a fő szempont a faszerkezetes épület kivitelezésekor – olvasható a lakaskultura.hu-n. Ez a kabinház biztosan a nyugalom szigete: a szőlődűlők kellős közepére került, hajnalonta őzikék […]

A Realteam nyert, övék az összetett elsőség is – TF35

Sikeres évadot zárt Scarlinóban a TF35 Trophy, a csúcstechnológiás hidrofoil katamaránoknak rendezett sorozat, amelyben a svájci csapatok domináltak. Az utolsó versenynapra erős szelet jósoltak, és bár a kezdeti 18 csomós szél még nem lett volna sok, az ebédidőre várt 25 csomó már túlzottan próbára tette volna a mezőnyt. Így aztán a rendezőség a záró futamok

Nem szabadott hibázni – Menorca 52 Super Series Sailing Week

Mivel a tervezettnél jóval kevesebb futamot tudtak megtartani az 52 Super Series második állomásán, senki nem engedhette (volna) meg magának a rossz eredményt. Miután az utolsó két napon nem lehetett futamot tartani, akinek becsúszott két számjegyű eredmény, az el is búcsúzhatott a dobogó legfelső fokától. A Harm Müller Spreer vezette Platoon 4., 3., 6., 4.,

Felborult vitorlásról estek vízbe a Balatonnál
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a hétvégén két esetben négy bajbajutottnak segítettek partra jutni.
E-autóval kirándultak a Balaton körül
Balaton-kerülő túrára vállalkoztak az auto-motor munkatársai, hogy kiderítsék, mivel jár, ha elhagyják a városi utcákat a rátermett kisautóval.
Reklám
Fél milliárdért eladó Varga Imre szobrászművész aranyparti háza
Egy darabka kultúrtörténetet és egy jó darabka balatoni ingatlant kínálnak eladásra. A kultikus aranyparti villa és a karnyújtásnyira lévő tó jelene és lehetséges jövője képekben, részletekben, most!
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 Siófok

Siófokon a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház kínál programokat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 Keszthely

Keszthelyen a Festetics-kastély és a Balatoni Múzeum kínál rendezvényeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Füredi Szüret: látványos programok és zamatos borok a Balaton-parton

Október közepén ismét megünnepli a szüretet Balatonfüred, természetesen nem maradhat el a felvonulás sem a Szent István térről a Kisfaludy színpadig.

Kvíz: A balatoni fesztiválok és fesztiválszervezők titkai II.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Legendás balatoni hajók #8 - A Kékmadár történetét mostani tulajdonosa meséli el
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A 30-as cirkálók sorát gazdagította a Kékmadár, amely a legtöbb bajnoki címet szerezte meg az idők során. A hajó hiteles történetéhez a jelenlegi tulajdonost, Wossala Györgyöt kérdeztem.
Harmadik lett az SSL Gold Cup tesztversenyén a Magyar csapat
Szombati két második helyükkel csoport másodikként kerültek az október 3-i, vasárnapi nagy döntőbe, ahol a brazilokkal, a horvátokkal és a svájciakkal küzdöttek
Napsütéses Unitef Kupa Földváron
Talán az utolsó szép versenyhétvége az idén – jegyezte meg valaki a stégen.
Online konferenciát tartanak a Balaton fenntarthatóságáról

Október 6-án, azaz holnap 14.00 és 16.00 között tart ingyenes, szemléletformáló konferenciát a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete, melynek fókuszában az anyaghasználat és a fenntarthatóság áll. A rendezvényhez az alábbi linken lehet majd kapcsolódni okostelefonnal, számítógéppel vagy laptoppal. A BFT munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság […]

Seregélyek októberi rohama Szigligetnél
Alfred Hitchcock Madarak című filmjét idézte az a hétfő délutáni madártámadás, amit az egyik szigligeti szőlő táblánál láthattam.
Év végéig megépül a tihanyi apátsághoz vezető lépcsősor

Ismét megindultak a munkálatok a tihanyi Csokonai ligetben és az apátsághoz vezető lépcsősornál. Ha minden igaz, év végére lezárul a lépcső és a támfal fejlesztése, a liget parkosítása viszont jövő tavaszig várat magára. Még júniusban álltak le a munkálatok a helyi vállalkozók kérésének megfelelően, az idegenforgalmi szezon elmúltával azonban újra megjelentek a munkagépek a területen, […]

Online konferencia a Balatonról

Október 6-án, szerdán 14 és 16 óra között ingyenes online szemléletformáló konferenciát tart a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete az anyaghasználatról és a fenntarthatóságról. A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében tavaly ősszel szemléletformáló rendezvénysorozatot indított, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a

Medvebőrrel kereskedők buktak le Sümegen

Medvebőrrel kereskedő férfiak ellen emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség. Az ügy vádlottja egy budapesti és két sümegi férfi, akiket természetkárosítás miatt vontak felelősségre. A barna medve fokozottan védett, ezért az adásvétele nem engedélyezett, és ez vonatkozik az elpusztult állatra, bármelyik részére, valamint a belőle készült termékre, készítményre is. A medvebőrt az egyik sümegi férfi […]

Rangos versenyt rendeztek a Balatonon

A Rooster-Monautix Európa-kupán négy nap alatt hét futamban mérhették össze tudásukat a versenyzők, ennek végén az Európa-kupa eredményeinek felhasználásával magyar bajnokokat is hirdettek. A verseny rendezését az osztályok világ- és Európa-bajnokságain gyakorlott Rauschenberger Miklós vezette, a sportszerű versenyt hattagú nemzetközi versenybíróság biztosította. „Nehéz négy nap van mögöttünk. A gyenge és erős szél komoly kihívást jelentett

A Balaton októberi lehelete: álomszép felvételeken a hajnali áhítat
A Balaton, a mi kis magyar tengerünk ősszel egész más arcát mutatja, mint nyáron. Nincsenek turisták és nincs lángosos, ilyenkor a természet visszaveszi, ami az övé. A lakaskultura.hu gyönyörű fotókat közölt, olvasójuk jóvoltából.
Végetért a klasszikusok idei sorozata
A Klasszikus Kupa-versenysorozat azzal a céllal jött létre 2017-ben, hogy népszerűbbé tegye a klasszikus hajóosztályokat, vitorláshagyományokat és -kultúrát, emellett ösztönözze a hajótulajdonosokat, csapatokat a klasszikus hajók állagának megóvására, valamint az osztályok sajátosságainak, előírásainak megfelelő fejlesztésére.
A Balaton szocreál nyaralókerítései ihletette versekből nyílt kiállítás
None
Napsütéses Unitef Kupa Földváron
Talán az utolsó szép versenyhétvége az idén – jegyezte meg valaki a stégen. Bízzunk azért benne, lesznek még a szezon hátralévő részében napos-szeles napok, de egy biztos: a Spartacusnak megint sikerült remek időjárást kifognia a hagyományosan érdekes túra- és pályaverseny kombinációra.
Megjelent a Vitorlás Etikett film 2. fejezete
Ismét a fedélzetre szálltak a színészek, hogy újabb pontokat mutassanak be a vitorlázás illemtanából. Máté P. Gábor, Farkas Laura és Langer Soma ezúttal a kihajózással kapcsolatos etikett szabályokból mutatnak be néhányat, köztük van az egyik leggyakoribb és legfeltűnőbb, a pufferek bevételének szabálya is.
Felborult egy kamion az M7-esen, elterelik a forgalmat az autópályáról
Felborult egy kamion az M7-esen Martonvásárnál hétfőn kora hajnalban; a baleset miatt a sztráda mindkét oldalán korlátozták a forgalmat - közölte a katasztrófavédelem.
Közösen szurkolnak a tűzoltók Kárász Dávidnak
A tűzoltók nem csak munka közben összetartóak. Ezt bizonyítja az a kedves gesztus is, ahogy a siófoki tűzoltók lelkesen támogatják volt kollégájukat, Kárász Dávidot.
Ömlik be a szőlő a Hableányba
Az időjárásnak köszönhetően csúcson van a szüret a Laposa birtokon, a korai szőlők később értek, a későbbi fajták viszont hamarabb, így hatalmas a forgalom a Hableány feldolgozó üzemében.
Egy pécsi férfi tört be a templomba Balatonszárszón

Egy lemezszekrényt felfeszítve több mint 60.000 forint készpénzt tulajdonított el egy betörő egy balatonszárszói templomból két hete – adta közre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A betörőt, egy 56 éves pécsi férfit a múlt héten elfogták. A pécsi férfi a hívek összegyűjtött adományait vitte el az imaházból. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt. Autójára […]

175 éve indult a balatoni hajózás #15 - megszületik a füredi hajógyár
Sok évfordulót ünnepelhetünk a balatoni hajózással kapcsolatban. 2021-ben éppen 140 éve annak, hogy Balatonfüred déli részén, közvetlenül a tó partján, a mai vitorlás klub helyén — a Benedek rendi apátságtól kapott telken — egy angol vállalkozó, Young Richard hajóépítő létrehozta a füredi hajógyárat.
Reklám