Vitorlázás

Részeg hajóskapitány futtatott homokpadra egy kishajót a Balatonon
Az egyik balatonfüredi kikötőben a barátait várta egy férfi. Borozott, több decit is megivott. A társaság késő délután indult útnak. A hajó vezetésére képesítéssel és engedéllyel amúgy rendelkező férfi közvetlenül az indulás előtt alkoholt is ivott. Aztán kihajózott és a vízen is folytatta az ivást...
Bódi Sylvi bevallotta: "Végre egy valós életet élek, nem egy felszínes, közösségi oldalon jól mutatót"
Bódi Sylvi a koronavírus járvány kezdetekor költözött le a Balatonhoz, döntését pedig egyáltalán nem bánta meg, jobban érzi magát, mint valaha.
Tök Jó Napjuk volt a fonyódiaknak
200 liter sütőtökkrém levest főztek, látványos tökfaragást rendeztek, szőlőt préseltek és kukoricát morzsoltak az érdeklődők Fonyódon.
Dagasztjuk a lekvárt
Olaj hőmérsékletek rendben, motorpróba! Hibátlanul, egyenletesen jár. Biztonsági öveket bekapcsolni, fülhallgatókat ellenőrizni! Jól halljuk egymást. Fékszárnyat tíz százalékra! Megtörtént. Egyes pálya szabad, kigurulunk a startra. Légtér szabad, felszállásra engedélyt kapunk. Teljes sebességgel előre!
Reklám
Részeg hajóskapitány futtatott homokpadra egy kishajót a Balatonon
Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki részegen vezetett egy motorral is felszerelt vitorlás kishajót.
Ábrahámhegy Panoráma-kilátója, ahonnan mesés a Balaton

Ábrahámhegy a Tapolcai-medence tanúhegyeinek ölelésében, a Burnót-patak völgyében megbúvó üdülőfalu Révfülöp és Badacsony között.

Kvíz: Érdekességek a Balaton vizéről és keletkezéséről
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Csepregi Éva nem foglalkozott a rosszakarókkal – exkluzív interjú és retró Neoton fotók
Csepregi Éva és Erdős Péter kapcsolata máig téma, de az énekesnőt soha nem kérdezik meg ezzel kapcsolatban. Mi megtettük. A gyerekkoráról, a szüleiről és a nagymamaságról is mesélt.
Trófeaszemlét és solymászati napot rendeztek Keszthelyen

A keszthelyi Festetics-kastélyhoz tartozó Vadászati Múzeumban szombaton trófeaszemlét és díjkiosztót tartottak, vasárnap ragadozó madarakat mutattak be.

15 éves fegyházbüntetés várhat a balatonszemesi apagyilkosra

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés okán emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 41 éves balatonszemesi férfival szemben, aki az apjának oltotta ki az életét. A főügyészség tájékoztatása szerint a mentális zavarokkal és alkoholproblémával küzdő férfi már régebb óta volt rossz viszonyban a vele egy háztartásban élő idős apjával. A családfő szintén nem vetette meg a […]

Fedélzeti wellness a szuperjachtokon

Napjainkban különösen fontos az egészségmegőrzés, így a fedélzeti wellness egyre inkább előtérbe kerül a szuperjachtok tulajdonosai számára, a világ legnagyobb jachtépítői pedig jó néhány újszerű megoldással próbálnak megfelelni ezeknek a kihívásoknak. AquijoAz Aquijo cikkünk egyetlen vitorlása. A Vitters és Oceano együttműködéséből született csoda egyike a világ legnagyobb vitorlásainak. A 86 méteres, vagyis 282 lábas (!)

Kerítések a váróterem falain – vers-fotókiállítás nyílt Révfülöpön a balatoni nyaralókultúráról

Két hónapon keresztül tekinthetik meg az érdeklődők a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által szervezett Rímek mentén, formákon túl című kiállítást a révfülöpi vasútállomás várójában, ahol érdekes formájú kerítések fotói és a róluk írt versek lógnak a falakon. A Formákon túl projekt egyrészt értékmentés, amely múzeumi néprajzkutatókkal tárja fel a Bakony-Balaton régió eltűnőfélben lévő […]

A gesztenye, a hal és a gasztronómia a főszerepben ezen a héten

A Gasztrohegy Badacsonyban ezúttal a Világok konyhája tematikával vár Titeket, Siófokon pedig az egyik legnagyobb balatoni Halfesztivál kerül megrendezésre. Igazi őszi programként a Gesztenye Fesztivál sem maradhat el Keszthelyen! A Balaton.hu ajánlja:Október 15-17. – Halfesztivál – SiófokOktóber 16-17. – VI. Gesztenye Fesztivál – KeszthelyOktóber 16-17. – Gasztrohegy – Világok konyhája – Badacsonytomaj Október 11. (Hétfő)Hóvirághagyma-vásár – Kőröshegy – […]

Reklám
A nyárnak vége, de a balatoni baleseteknek nem
Csak szombaton 11 embert kellett kimenteni a vízirendőröknek Balatonból.
Újjáéled a Holt-Tisza

Mintegy 60 hektáron éled újjá 1,2 milliárd forint európai uniós, valamint hazai forrásból a Holt-Tisza és három holtágának élővilága a Közép-Tisza mentén Tiszakécske térségében. A Tiszakécske térségében fekvő négy holtág közül a 2-es kotrását és rehabilitációját már korábban elvégezték, a 3-as holtágé pedig részben valósult meg. A most befejezett természeti fejlesztés keretében, a 3-as és

Kifogták a Balaton legnagyobb halát – meg is nyerték a versenyt
A 187 órás balatoni pontyfogó viadalon 121 csapat indult, és végül 92-nek sikerült megfognia a kvalifikációhoz szükséges öt darab, 10 kilogramm feletti pontyot.
Sosem látott magasságba szöktek az ingatlanárak a Balatonnál
Tetőzött az ingatlanpiac nyáron a Balatonon, és a közeljövőben sem számíthatunk visszaesésre. Jelentős csökkenés pláne nem várható az elkövetkező hónapokban.
Zene szalon
None
Egy nap alatt tizenegy embert kellett kimenteni a Balatonból
Három hajó is bajba került.
Tök jó Zalakaroson
None
Ennek örülni fognak a hajózók - Több mint 80 új kikötőhely a Balatonnál
Legalább részben enyhíti az utóbbi idők krónikus balatoni kikötőhely-hiányát a Balatonfői Yacht Club fejlesztése: tavasztól további több mint nyolcvan hajót tudnak elhelyezni.
Mi legyen a gyeppel ősszel? Kell ilyenkor is füvet nyírni?
Kell ősszel, a hidegebb hónapok beköszöntével füvet nyírni? A válasz igen, hiszen a gyepgondozás ősszel is fontos feladat!
Reklám
Tizenegy embert mentettek ki a Balatonból a vízirendőrök
A vízirendőrök szombaton három esetben összesen tizenegy embert mentettek ki a Balatonból - tudatta a rendőrség a honlapján.
A bor családi szenvedély a badacsonyi pincészetnél
Délelőtt érkezünk meg a Badacsony egyik legszebb borát készítő családi gazdaságba, Málik Zoltán szőlőjébe. A szüretelés aznapra korán véget ér, kilenc órától ugyanis leszakadt az ég, és ez most inkább átok, a földnek már nem sokat használ, de dolgozni nem lehet a termőhelyen.
Rangos nemzetközi és hazai bajnokságnak adott otthont a BYC

A versenyprogram szerint a négynapos regattán nyolc futamban mérhették össze tudásukat a versenyzők, amely végén az Európa Kupa eredményeinek felhasználásával Magyar Bajnokokat is hirdettek. A verseny rendezését az osztályok világ- és európa-bajnokságain gyakorlott Rauschenberger Miklós vezette és a sportszerű versenyt hattagú nemzetközi versenybíróság biztosította. ’Nehéz négy nap van mögöttünk. A gyenge és erős szél komoly kihívást jelentett […]

A tavalyinál is jobb nyarat zárt a Szallas.hu

Ismét sikeres nyári szezont zárt a hazai turizmus és a Szallas.hu: az oldalon leadott foglalások mennyisége 6 százalékkal nőtt 2020 nyarához és 7 százalékkal a járványt megelőző 2019-es nyári szezonhoz képest. Az MTI-nek küldött pénteki közlemény szerint a Szallas.hu által közvetített bruttó forgalom 20 százalékkal bővült a 2020-as szezonhoz viszonyítva és 25 százalékkal 2019 nyarához […]

Siker volt a "Kóstold körbe" gasztrofesztivál Siófokon – áprilisban újra megtartják
A Balatoni Kör Kóstold körbe Bor & Gasztrofesztiválja méltó helyszínre talált a siófoki Plázson. Egy 1500 négyzetméteres sátorban 25 étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőző kínálta legjobb fogásait. A rendezvény áprilisban újra visszatér a városba.
Elektromos átállás az Adrián

A szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása érdekében Horvátországban megkezdték a világ egyik első zéró emissziós óceánjárójának építését. Szeptember közepén mutatták be a nagyközönségnek a vízi elektromobilitás első tömegközlekedési eszközét a svájci Luganóban. A tó egyik menetrend szerinti járatának gyönyörű példánya az 1931-ben épült, frissen felújított MNE Ceresio hajó, amelynek a dízelmotorját elektromosra cserélték. Az Adria Horvátországhoz tartozó része

A Laser Európa-bajnoki bronzérem története
Vadnai Jonatánt közvetlenül az október 9-i eredményhirdetés után értük el telefonon. A válogatófutamok után a 115 induló közül kilencedikként került az aranycsoportba. Ezután következett az öt döntő futam, három – Várnára amúgy nem jellemző – kifejezetten erős szeles, nagy hullámokkal kísért és meglehetősen hideg napon.
Tűz volt egy badacsonytomaji panzió szaunájában
None
A Tóth Attila - Borda Levente páros a 29er bajnok
És ők nyerték az országos bajnoksággal együtt megrendezett Európa kupát is. 18 hazai és 16 külföldi (cseh, szlovák, szlovén és osztrák) egység vett részt a Kereked Vitorlás Klub által példaszerűen rendezett, izgalmas, 11 futamos versenyen. A Spartacus bajnok párosa mögött az ezüstérmet a Kis Szölgyémi Soma – Juhász Samu (Kereked) páros, a bronzérmet a Zétény Balázs – Csák Máté (Kereked) páros vihette haza.
Magyar bronzérem a vitorlázók Európa-bajnokságán
Vadnai Jonatán bronzérmes lett a Laser hajóosztály Európa-bajnokságán, amelyet múlt szombattól egy héten keresztül Várnában rendeztek.
John Winning, a 69 éves szkiffes örökifjú

John „Woody” Winning a harminchetedik szezonjára készül a 18 lábas szkiff osztályban, és annyira komolyan veszi, hogy új hajót építtetett. Szó nincs ugyanakkor arról, hogy az ősz Winning és társai pusztán töltelékként jelennének meg a mezőnyben: a 2020–2021-es szezonban futammásodikok lettek a későbbi győztes Smeg mögött a 2021-es JJ Giltinanon (ez az osztály nem hivatalos

Digitális nomádok, szabadúszók, közösségi lét - egy varázslatos falu szélén
Egykor tehénistálló volt - ma közösségi iroda. Látványos és modern átalakulás, mely a vászolyi épülettel történt. S, a megújulás mellett egy olyan életforma feltétele is rendelkezésre áll már a Balaton-felvidék e varázslatosan szép falujában, mely eddig jobbára csak a nagyvárosokban volt jelen.
Búvár Kund után szabadon: A kincskereső búvárruhában segít
Szinte mindennek megvan a gazdája, főleg azoknak az értékes fémeknek, amelyeket Bárányos Bence szed ki a Balatonból. A fiatalember nemcsak a partközelben, hanem a mély vízben is megtalálja, amit mások elhagytak.
Egész évben vár majd a Balaton Aligaligeten
A Dél-Balaton kapujában Balatonvilágoson épül fel az egész évben nyitva tartó Aligaliget üdülő- és lakó komplexum. A korábban Club Aliga néven ismert 47 hektáros terület rövidesen visszakapcsolódhat a hazai idegenforgalom vérkeringésébe a PRO-MOT Hungária Kft. és a Hellnarik Hospitality Kft. több mint 30 milliárd forintos fejlesztése által.
Mini Transat 2021 – Nagyon első

Célba ért a Mini Transat Euro Chef első, Kanári-szigetekig tartó szakaszának Széria osztályban fölényes győztese, a 19 éves Melwin Fink . Ő a verseny történetében a legfiatalabb és az első német szólóvitorlázó szakaszgyőztes.

Verekedésbe fajult a tánc Siófokon – videó
Még júliusban öten verekedtek össze egy siófoki szórakozóhelyen, ketten megsérültek. A fiatal férfiak garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban kerültek bíróság elé.
Új kikötőhelyeket adnak át a megújuló BFYC-ben

Lezárult a bővítési munkák első szakasza, tavaszra pedig már teljes kiépítettséggel várja a 81 új hajóhely bérlőit a Balatonfői Yacht Club. A kőszórás már elkészült és az úszópontonok is a kikötőben vannak, az új helyek áprilistól vehetők igénybe. A bővítéssel párhuzamosan a kikötő infrastruktúráját és parti létesítményeit is komoly mértékben fejlesztik, hogy megfeleljenek a nagyobb […]

Megvannak a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat szakmai díjainak nyertesei

Mintegy 200 pályázó közül választották ki a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat szakmai díjainak nyerteseit, a szervezők a már hagyományosnak mondható fotó-, és plakátpályázatot mellett idén elindították egy Hogy volt? című új kiírást is, amely a rendezvény kreatív megörökítésére ösztönzi a pályázókat – tudatták a rendezvénysorozat szervezői pénteken az MTI-vel. Több mint 200 szervezet körülbelül 400 helyszínen […]

Ezerszínű őszi programok várnak Badacsonyban
Színesedik a természet, az őszi napsütés aranyszínűre festi a tájat, de pár felhő se riasszon el senkit, vegyetek fel vízhatlan kabátot és cipőt vagy válasszatok a beltéri badacsonyi programok közül.
Egyelőre mégsem pótolható a Velencei-tó vize

Vízminőségi problémák miatt továbbra sem lehetséges a Velencei-tó vízpótlása a Pátkai víztározóból. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerint az öt napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálat során öt mérőponton, napi gyakorisággal mérték a tározó – pontosabban a Császár-víz – klorofilltartalmát és egyéb paramétereit (vízhőfok, vezetőképesség, pH, oxigéntelítettség, foszfáttartalom algológiai értékelés). A mérési és a vizsgálati eredmények azt

Ragyogó időben rajtolhat szombaton az idei Szüreti Regatta

2021. október 10-én reggel reggel 9 órakor rajtol el a TVSK hagyományos túraversenye, a Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny mezőnye Alsóörsről. A mintegy 180 egység az időjárás-előrejelzés szerint ragyogóan napos, de hűvös időben a révfülöpi kapun keresztül, a badacsonyi célba fut be, ahol a nevezési csomagok átadása mellett vacsora, valamint a korábbi évek versenyeinek

Baleset miatt egy sávot lezártak az M7-es Balaton felé vezető szakaszán
Törökbálint térségében lassabb haladásra készüljenek a közlekedők.
Két autó ütközött az M7-esen, egy sérült is van
Az érintett szakaszon torlódásra kell számítani.
Azért dolgoznak, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava
Csaknem ötezer esetnél segédkeztek a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársai az idei szezonban. Az elmúlt időszak legemlékezetesebb eseteiről videót is készítettek a vízimentők.
Reklám