Vitorlázás

Kétszáz éves püspöki pincét árulnak Badacsonyban - Három hektár birtok és 1300 m² föld alatti birodalom 690 millió forintért
3 hektáros birtok, 1300 m² föld alatti birodalom. Luxusnyaraló-tervekkel együtt lehet megvenni.
Csellengők, lámpások éjszakája 2019, Keszthely

2019. május 24-én rendezik meg a Csellengők, lámpások éjszakáját Keszthelyen, a Népviseletes Babamúzeumban.

Pecsételd végig a Balatont kétkeréken – Múzeumtúra 2019, Keszthely

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva 2019. május 1-19. között Múzeumtúrát tartanak Keszthelyen, a Belvárosi Múzeumokban.

A keszthelyi légifotós szenvedélye a drónozás
Farkas Attila szerint a drónozás remek lehetőséget ad arra, hogy egy egészen más szemszögből is megismerhessük a világot.
Reklám
Luxusautó találkozó, Cars & Coffee Balaton 2019, Keszthely

A keszthelyi Festetics-kastély parkja ad otthont 2019. május 12-én a Cars & Caffee Balaton luxusautó találkozójának.

Lejött a bor a hegyről, újra lehet bírálatra jelentkezni
None
2019. évi Vitorlabontó ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny

Az Évadnyitó ünnepséget egész napos családi programok kísérik Balatonfüreden.

Nemzeti Regatta: 50 település indul a Bahart vitorlásversenyén

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

A rossz időben is helytálltak a fiatalok
Zord időben, de kiváló szélviszonyok mellett rendezte meg a Hungaria Yacht Club az év első Nádas Kupa versenyét, ahol 43 Optimist állt rajthoz. Szombaton végig borult, esős időben három futamot tartottak az Optimist osztály részére, amelyen nemcsak a vitorlástudásból, hanem az elszántságból, keménységből is jól vizsgázott a fiatal, többségében kezdő versenyzői csapat. Az optimistesek 43-an
Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban

430 millió forintos beruházással 250 négyzetméteres többfunkciós kiállító- és bemutatótér építése kezdődött meg Zamárdiban, a Balaton partján.

Előretörtek a mobilos utazáskeresések
A turizmussal kapcsolatos keresések felét mobiltelefonról indították a magyarok tavaly, az idén ez az arány várhatóan tovább nő, így a nem mobilbarát weboldalt működtető cégek vendégeket veszíthetnek. A Magyarországról indított internetes keresési adatok alapján 2018-ban folytatódott a turisztikai termékek, szolgáltatások iránti érdeklődés dinamikus növekedése, 9 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbiakat. A keresési volumen folyamatosan
Nemzeti Regatta: 50 település csapata érkezik Siófokra vitorlázni

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

A Sió-csatorna rekonstrukciója megoldást jelenthet a jetskikre?
Witzmann Mihály, a Somogy megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője (FIDESZ) széleskörű társadalmi egyeztetést tart célravezetőnek az elektrojetek megjelenésével kapcsolatban. Úgy látja, hogy a Sió-csatorna somogyi szakaszának rekonstrukciójával olyan újonnan kialakított vízfelületek kialakítására is adódhat lehetőség, amelyek akár a jetskikhez hasonló sportcélokat is szolgálhatnak.
Reklám
Vitorlázás a Jón tengeren!
Vitorlázás a Jón tengeren!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Jön a Nemzeti Regatta
Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án várják Siófokon a látogatókat. A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!
Scholtz 500

Sudár Sport, Sudár komfort (klasszik), Sudár Regatta, Scholtz 22, Scholtz 8.8, Scholtz 32, Scholtz 34+2 és Elan tulajdonosok részére.   Kedves Hajótulajdonosok! Talán már értesültetek róla, rendezünk egy háziversenyt az Alsóörs Marinában abból az alkalomból, hogy cégünk elérkezett az 500. hajó legyártásához, illetve forgalmazásához. A verseny időpontját úgy választottuk ki, hogy ne ütközzön semmilyen más […]

Síruhában biciklizni?
Túraútvonalakat jelölnek ki, kerékpáros pihenőket és szolgáltató pontokat hoznak létre a Balaton körül annak a projektnek a keretében, melynek célja, hogy egész évben vonzóvá tegye a Balaton térségét a kerékpárosok számára.
Cruisers Hungary Rockin’ Camp 2019, Gyenesdiás

2019. május 18-án 9 órától Rockabilly buli, vagány verdák várják az érdeklődőket Gyenesdiáson, a Caravan Campingben

Negyedjére is BalatonBor! Évjáratpremier a Société Bistróban
Egy fedél alatt a három közösségi összefogáson alapuló bormárka.
Hivatalosan is megkezdődik a balatoni vitorlásszezon
Az évadot elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj rajtja előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással.
Reklám
Egy nap alatt körbefutotta a Balatont
Mindegy, hogy mit, csak mozogjunk! – A cserszegtomaji Juhász Péter nemcsak aktív futó, de néhány éve versenyek szervezésében is aktív szerepet vállal.
Tekerne egy nagyot a Balatonon? Itt egy túra!
None
Regisztrálni kell a népszerű horvát kirándulóhelyen
Előzetes online regisztrációhoz kötik a belépőjegy-vásárlást a Plitvicei-tavakhoz. A látogatóknak legalább két nappal korábban regisztrálniuk kell érkezésüket. Az újfajta rendszert a látogatók számának szabályozására vezették be, és jelenleg tesztelik. Az érdeklődőknek a látogatás előtt legalább két nappal regisztrálniuk kell a Plitvicei-tavak Nemzeti Park honlapján. Pontosan meg kell jelölniük érkezésük dátumát, az órát és a bejáratot
Egy hétvégén két verseny a Balatonnál
A május 11-i, szombati Balatoni Évadnyitó túraverseny mellett vasárnap Csopakon a Subaru Évadnyitó Pályaversenyen is megkezdhetik a szezonra hangolódást a vitorlázók. A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szombaton a széliránytól függetlenül ezúttal is a Balatonfüred–Alsóörs–Tihany–Balatonfüred távot kell teljesítenie a mezőnynek. Az újdonság az, hogy szezonkezdő hétvégén nem csak egy túraversenyen mérhetik össze tudásukat a vitorlázók, ugyanis
Szombaton indul a vitorlásszezon
Május 11-én lesz az idei vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj. A rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással. Az ünnepség 10 órakor kezdődik a balatonfüredi Vitorlás téren, a verseny pedig délben rajtol Balatonfüredről, az első forduló Alsóörsnél, a második Tihanynál lesz, majd vissza a füredi célba. A tavalyi évadnyitóra 187 hajó
Itt a csillagok a földig érnek – Kalandozz a Szent György-hegyen hajnalig!
Aki valaha járt már a Szent György-hegyen, az tudja, hogy az északi part egyik legvarázslatosabb szeglete. Idén másodszorra tölthetünk egy egész éjszakát a hegyen és járhatjuk be a pincéket, titkos, alkalmi vendéglátó-kerteket.
A fürdőzést nem zavarhatják meg az elektrojetek!
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint a Balaton a strandoló, fürdőző turistáké és ennek így kell maradnia a jövőben is!
Mikor jön a baba? – számold ki velünk a születési időt!
Hirdetés - A gyermekvállalás kétségkívül örömteli és izgalmas feladat. Az első babára várva legalább ezerféleképp végigpörgetik gondolatban a várandós nők, hogy miként zajlik majd az első néhány év.
Újdonság a versenyutasításban - Rövidíthetőek az MVSZ egyes túraversenyei
Újdonság a versenyutasításban - Rövidíthetőek az MVSZ egyes túraversenyei
Vasárnap Csopaki Subaru Évadnyitó pályaverseny!
Vasárnap Csopaki Subaru Évadnyitó pályaverseny!
Kezdődik a szezon, szombaton rajtol a Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj
Kezdődik a szezon, szombaton rajtol a Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj
Nyílt levél egy Anyától az illetékes Minisztériumnak
Tavaly nyáron egy 15 éves fiú életét veszetette egy vizibiciklis balesetben a Balatonon. Nem ő volt az első és sajnos valószínűleg nem is az utolsó. Pedig sokat lehetne tenni azért, hogy ezek a tragédiák ne történjenek meg, csak a döntéshozóknak új szabályokat kellene alkotniuk. Szabályokat, melyek életet menthetnének. A nyár pedig közeleg.
Kezdődik a szezon, szombaton lesz az Évadnyitó
Most szombaton lesz az idei vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj. A rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással.
Remek szélben rajtolt az idei ODT Kenesén
Április 27-én és 28-án a KMPVSE rendezte Balatonkenesén a Kenese Marina-Port-ban a négyfordulós One Design Trophy első állomását. A fordulón nyolc OD osztály (Asso99, 8mOD, Melges 24,NAU370RUn, Elliott770, J24, Sudár Regatta, Scholz 22), 54 hajóval és 250 versenyzővel állt hajó állt rajthoz. Fantasztikus szélben, 2 pályán, a két nap alatt 5 futamot vitorláztak az egységek.
Csopaki Subaru évadnyitó verseny beharangozó
Bár a One Design osztályok már túl vannak első versenyhétvégéjükön, hivatalosan 2019. május 11-én kezdődik a vitorlás versenyszezon a Balatonon. Ezúttal nem is akárhogyan, hiszen a szombati, hagyományos Balatoni Évadnyitó túraverseny mellett, vasárnap Csopakon egy pályaversenyen is megkezdhetik a szezonra hangolódást a vitorlázók.
Újdonság a versenyutasításban: Rövidíthetők az MVSZ egyes túraversenyei
A leggyorsabb hajóknál alacsonyabb sebességpotenciállal rendelkező hajók érdekében változott a most szombaton rajtoló évadnyitó és a Fehér Szalag versenyutasítása. A lényeg, hogy a két rajszektorban induló hajók külön is befuttathatóak - azaz indokolt esetben a rendezők lerövidíthetik a pályát.
Matula bácsinak, a Kis-Balaton őrzőjének szobrot állítottak

Számtalan természetvédelmi fejlesztés kötődik Futó Elemérhez, aki 32 évig volt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa.

Bujtor István imádta a Balatont – 77 éves lenne
Tíz éve csatlakozott az égi filmesek csapatához Bujtor István, akinek filmjeiben Tihany, Szemes, Füred és Csopak is megjelent. A művész a Balaton szerelmese volt – rá emlékezünk ezzel az anyaggal.
Balatoni távúszó plakettért megy a licit
A magyar távúszó sport ritkasága kerül kalapács alá a Darabanth Aukciósház nemzetközi online árverésén.
Digitális detox, avagy offline túrák a Szent György-hegyen
A digitális detox, az offline-lét, a facebook-inaktiválás, a slow life mind-mind egyre nagyobb divat, de divat sem kell hozzá, hogy megérezzük: az okostelefonnak és social mediának "hála" nem mindig egyszerű csak a pillanatban lenni.
Balatonfüreden is elindult a szezon
Kalandos időjárási körülmények között az Atomerőmű SE által rendezett Atom Kupával kezdődött a szezon Balatonfüreden. A verseny péntek reggel a finnesek futamaival kezdődött, és nem kevés pályamódosítással három érvényes futamot sikerült teljesíteni a mezőnynek. A szombat esővel és szél nélkül indult, majd északkeleti irányból 6-7 csomós vitorlázható szél terült le az esős, párás késő őszi
Az időjárás megtréfálta a versenyzőket Agárdon
Az Agárdon a THE-YKA által rendezett Majthényi Emlékversenyre 132 hajó nevezett, a legtöbben, 72-en optimistesek voltak , de a Laser 4.7-es mezőny is csaknem harminc hajóból állt. Az első napon még napsütésben futott a Majthényi Emlékverseny első három futama Agárdon, szombaton azonban már alig több mint 10 fokban, gyengébb szélben és végig esőben sikerült rendezni
Megvan Berecz Zsombor új klubja
Az Aarhusban finndingi osztályban világbajnokságot nyert olimpiai kvótát szerzett Berecz Zsombor a Facebook-oldalán tette közzé, hogy pályafutását a csopaki Procelero SE-ben folytatja. Berecz és korábbi klubja, a Balatoni Yacht Club 1912 május elsején jelentette be, hogy különválnak útjaik. Az akkori kommunikáció csak a döntés közlésére vonatkozott, egyik fél sem kommentálta a bejelentést. A versenyző Athénben
Nagy felhajtás lesz a Korosajt Fesztiválon
Negyedszer rendezi meg Korosa András az egész napos programsorozatot Nemesbükön, ahol a nap csúcspontja a díszbe öltözött Jersey tehenek felhajtása lesz.
Reklám