Vitorlázás

Feladta magát a fonyódi buszmegállóban talált újszülött anyja
Egy 37 éves zalaegerszegi nő magára hagyta újszülött csecsemőjét Fonyódon, a Bartók Béla utcai buszmegállóban. A kisbabát egy kutyasétáltató pár találta meg, a kiérkező mentőknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. Három nap elteltével a rendőrségen feladta magát az újszülött anyja.
Szétverte anyja házát a balatonboglári férfi
A balatonboglári férfi egy ideig az anyjánál lakott, de sokszor ivott, ezért megromlott a kapcsolatuk és szétköltöztek.
Kálmán Imre Emléknapok 2021 Siófok

2021. október 25-30. között rendezik meg a Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon.

Forgószárnyasok találkozója Balatonakarattyán
Második alkalommal gyűltek össze baráti találkozóra a magyar katonai helikopteres repülés egykori és jelenlegi tagjai Balatonakarattyán az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban a múlt hétvégén.
Reklám
Márton-napi Vigasság és Tökfaragó verseny 2021 Badacsony

Újbor kóstolóval, libazsíros kenyeres, pogácsás partival köszöntik Szent Márton püspök névnapját Badacsonytomajon a Városháza előtti téren 2021. november 13-án.

Malek Andrea Soulistic koncert 2021 Balatonfüred

2021. október 29-én a Parker Jazz Club vendége a Malek Andrea Soulistic a Kisfaludy Galériában.

Halloween nap 2021 Kapolcs

Halloween-nap Kapolcson a MűvészVölgy Kúriában 2021. október 30-án, szombaton 12 órától.

Színkavalkád az őszi Balaton-felvidéken, festeni sem lehetne szebbet

Bár az őszhöz a szürke, színtelen napokat kötjük, igazság szerint ebben az évszakban színkavalkáddal kényeztet el minket a természet.

Inkább leszek negyedik erős mezőnyben, mint első, ahol könnyen jön
2021 női Ultrabalaton-bajnoka, Hegyi-Sági Adrienn mesélt kitartásról, edzésről, váltótársáról és motivációról.
Garda Fesztivál
None
A legjobb őszi sportok a Balatonnál
A nyárnak és a strandszezonnak vége, ám ez korántsem jelenti azt, hogy az ősz beköszöntével már a lusta, téli estékre kellene készülnünk a Balatonnál.
Arannyal teli kőkecske állt a szigligeti Avasi templom előtt
Csontház és szellemek legendája övezi a különleges, négyszögletűből nyolcoldalúvá formálódó templomtornyot, Szigliget legrégebbi épületét.
Pezsgő-sziget 2021 Balatonfüred

2021. október 22-23-án mintegy húsz féle Champagne, valamint tengeri ínyencségek várják a vendégeket a füredi mólón.

Reklám
Élj a hatalmas lehetőséggel, pályázz a Veszprém 2023-nál
Olyan ötleteket várnak, amelyek színesítik a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 projektet.
5+1 balatoni hely, ahol a legjobb forró italokat kortyolhatod el az őszi időben

Az ősszel kapcsolatban sokunkban ambivalens érzések kavarognak. A borongós szürkeségért a természet fantasztikus színkavalkáddal kárpótol. Egy-egy csésze forró frissítő társaságában ezekre a hullámhosszokra hangolódhatunk az alábbi egységekben, ahol a Balatonnak egy kevésbé ismert, de ugyanolyan magával ragadó arca mutatkozik meg számunkra. 1. Káli-kapocs, Mindszentkálla A mindent körüllengő retro design hatására a ’60-as évek elevenednek meg […]

Gömbjuhart ültettek a klímavédelem jegyében Balatonfüreden

Egy éve indított a Balatonfüred Lions Club egy faültetési kezdeményezést, melynek keretei közt helyi egyesületek ültetnek egy-egy fát a Kovásza park területén. A klímavédelem fontosságát hangsúlyozó programban eddig három szervezet vett részt, október 8-án pedig negyedikként a Gyöngyvirág Onkológiai Egyesület tagjai folytatták a hagyományt. Az eseményről a Füred TV is beszámolt.

Centiken múlt a világbajnoki cím sorsa – RC44

Hiába a Charisma huszáros hajrája, a végén a Team Aqua örülhetett, egy ponttal nyerve az osztály tizenegyedik világbajnokságát, megvédve címét. Az RC44-es osztály éves programjának negyedik állomása volt az olaszországi Scarlinóban rendezett forduló, ami egyúttal világbajnokságként is funkcionált. Az első napon nem lehetett futamot rendezni, ám a maradék három versenynap izgalmai mindenkit bőven kárpótoltak a

Újszülött csecsemőt hagytak a sorsára egy fonyódi buszmegállóban

Épségben került kórházba az újszülött kislány, aki egy lakossági bejelentésnek illetve a Somogy megyei rendőrök gyors reakcióidejének köszönheti az életét – adta a közre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy fonyódi buszmegállóban mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva, teljesen elhagyatottan talált rá egy csecsemőre egy kutyát sétáltató pár 2021. október 10-én 17 óra körül. Az […]

A tengeri hajóbérlés alakulása a pandémia árnyékában
Idén nyáron nem jött be a last minute hajóbérlés. Nagyon nem. Korábban soha nem látott teltház alakult ki a horvát kikötőkben, júliustól gyakorlatilag szeptember végéig szinte lehetetlen volt hajót bérelni, különösen last minute-ben. Mit tegyünk, hogy jövőre ne kerüljünk ilyen helyzetbe? Hogyan lehet mindössze 10% befizetésével hajót bérelni? Olvasd el írásunkat, mellyel segíthetünk!
Rekordidők, örömvitorlázás, kihívások - változatos volt az idei Szüreti Regatta
Mintegy másfél órára volt szüksége a Józsa Márton kormányozta Raiffeisen 5050 Fifty-Fiftynek, hogy megtegye az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny első napjának távját. A szombaton 9:00-kor Alsóörsről rajtoló verseny badacsonyi céljába 10:30-kor futott be a magyar fejlesztésű kétárbócos katamarán. Az egytestű mezőny leggyorsabb hajója, a Makara Tamás kormányozta Nelson 8m Open fél tizenkettő után néhány perccel ért Badacsonyba. Makara Tamás egységét a NAU 330-as Kacor Király követte, harmadikként pedig a Honfoglaló 70-es cirkáló ért célba.
Örömvitorlázás és kihívások – változatos volt az idei Szüreti Regatta

Ami egy túraversenyen megtörténhet, az szinte mind megtörtént az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékversenyen. Mindkét versenynap kitartott a 12 csomó feletti észak-keleti szél, így a kezdőnapon szinte végig hátszeles menetben haladtak a hajók Alsóörstől a Tihanyi-csövön keresztül, a révfülöpi átfutón át egészen Badacsonyig. Vasárnap ugyanakkor élesen kellett vitorlázni Badacsonyból a balatonföldvári célig. Szombat

Rekord idők, örömvitorlázás, kihívások – Változatos volt az idei Szüreti Regatta
Mintegy másfél órára volt szüksége a Józsa Márton kormányozta Raiffeisen 5050 Fifty-Fiftynek, hogy megtegye az idei Szüreti Regatta első napjának távját
Reklám
HOBO József Attila estje
None
Nyolc izgalmas futammal zárult az AUDI Optimist ranglistaverseny
Több mint 130 versenyző, köztük külföldiek is (szerb, szlovák és cseh versenyzők) álltak rajtvonalra a Balatoni Yacht Club által rendezett OP versenyen
Márton nap Gyenedsiáson
None
Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok
None
Újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban
Járókelők találtak megy egy alig párperces újszülöttet Fonyód egyik buszmegállójában a hétvégén. Azonnal értesítették a mentőket, akiknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. A kislányt a 8 fokos hidegben egy paplanba csavarva hagyták az utcán.
Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok 2021 Gyenesdiás

Csodás őszi kincsekkel ismerkedhetünk meg: megtudhatjuk melyik mire való, miből, mit és hogyan lehet elkészíteni, és akár meg is kóstolhatjuk.

Programszervezőknek segítség, a közönségnek élmény
Több pályázatot is meghirdetett a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa csapata. Az ötleteket október 31-ig várják, a nyertesek által szervezett eseményeken, programokon pedig a közönség a felvezető évben, azaz 2022-ben vehet részt. A jövőben még több támogatási lehetőség lát majd napvilágot, jobbára - de nem csak - kulturális és művészeti témában.
Márton nap 2021 Gyenesdiás

A Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér ad otthont a jó hangulatú hagyományőrző programnak, a Márton napnak 2021. november 13-án.

Újraindulás - 49er és 49erFX Flottabajnokság a BYC-ben
A Flottabajnokságon összesen 9 hajó, 18 versenyzője mérte össze a tudását, az újraépülő 49er mezőny mellett, ezen a hétvégén mutatkozott be itthon a 49er FX hajóosztály.
Napsütés, finom ételek és rengeteg ember ؘ– ez volt a Murci Fesztivál Balatonlellén
Kegyes volt az időjárás a III. Murci GasztroFesztivál szervezőihez. Verőfényes napsütés és közel 20 fok várta az októberi hétvégén a balatonlellei Kishegyre látogatókat, ahol 8 helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálta a finomabbnál finomabb portékáit.
Egy sikeres optimistes út zárása – Fehér Boróka HUN-1912
A 2021-es szezon utolsó opé ranglista versenye is befejeződött és ezzel lezárult Boróka életének igencsak meghatározó része - 6 opés év. Minden célját megvalósította. 7 bajnoki címet gyűjtött be: ebből 5 női, a fiúk között 1 serdülő, 1 ifi és a ráadás egy csapatbajnoki győzelem csapatkapitányként. 3 EB részvétel a lány mezőnyben és az idén sikerült bekerülni az 5 fős vegyes VB keretbe, ahol 59 nemzet 259 vegyes (fiú-lány együtt!) mezőnyében a 44. helyen végzett, a lányok között pedig a 10. legjobb lett a világon!
Shopping Night Hévízen 2021

Esti akciók, és élmények Hévíz belvárosában 2021. október 23-án 17 és 21 óra között.

Túl forró volt a helyzet a keszthelyi Erotikus panoptikumban
A múlt heti tűzeset miatt technikai okokból októberben már nem nyit ki a keszthelyi panoptikum.
Zalai Egészségnap 2021 Hévíz

Életmód programok, hazai termelők, kézműves portékák és mozdulj program a hévízi Termelői Piacon 2021. október 23-án a Zalai Egészségnap alkalmával.

Variációk ABORRA és Márton nap 2021 Hévíz

Borvacsorák, ízvariációk Hévíz Város Borára és Márton napi ínyencségek Hévízen 2021. november 12-14. között.

Fedezd fel ősszel Keszthelyt – ahol már a kastély helyén is kastély állt

Keszthely napernyő helyett esernyővel is izgalmas őszi úti cél, hiszen a strand és a kastély között rengeteg a felfedeznivaló.

Megmentik a fesztiválokat és olcsóbbak lesznek a jegyek?
Olcsóbb koncertjegyek azok áfacsökkentésével. Kedvező feltételek a közönségnek és előadóknak. A hazai zeneipar megmentése a cél a veszprémi konferencián.
Elképesztő! Cápát fogtak Keszthelyen
Szenzációs történettel rukkolt elő a Keszthelyi Hírlap 1921. október 16-án. Egy földbirtokos a hírek szerint egy 75-80 kg-os eleven cápát zsákmányolt.
Csak pilláznak a vendéglátósok ezen az új rendeleten, ami még a lángossütést is papírhoz köti

Új, irreális, szinte teljesen betarthatatlan rendelet lépett életbe októberben, mely szerint a hideg-meleg ételek és italok, illetve a cukrászati termékek elkészítését innentől fogva kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti – írja a Telex. A vendéglátóipari egységek üzemeltetői egyenlőre csak a fejüket vakargatják a hír hallatán, mivel még képesítés nélküli munkaerőt is lasszóval lehetett csak fogni eddig. […]

Szigorítás vár a tihanyi külterületek beépíthetőségére

A helyi szabályozási terv módosítását készíti elő Tihany vezetése jelenleg, amely a kisparcellás mezőgazdasági külterületek beépíthetőségét hivatott szigorítani – olvasható a havonta megjelenő Tihanyi Visszhang legutolsó számában. Bár Tihany helyi építési szabályozása több ponton szigorúbb feltételeket szab a Balaton törvénynél is, a külterületek esetében szükség van a helyi szabályozás módosítására. “Szigorítani kell a beépíthetőségi lehetőséget a […]

A Balaton lehet a legbiztonságosabb tó

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az idén is elkészítette szezonzáró összefoglaló filmjét. Itt mutatják be az esetszámokat és azt, hogy hány önkéntessel dolgoznak együtt. Közel 5000 ellátott eset, 43 eszközmentés, közel 100 új vízi mentő képzése, több rendezvény, köztük az úszó-Európa-bajnokság, Balaton-átúszás, a Kékszalag, a SUP-országos és világbajnokság biztosítása – egyebek mellett ezek szerepelnek a Vízimentők

Videón a siófoki tömegverekedés, két év próbán az elkövetők

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt állította gyorsított eljárásban bíróság elé azt az öt fiatalt a Siófoki Járási Ügyészség, akik között júliusban tömegverekedés tört ki Siófokon – olvasható a 444-en. A vád szerint a 18 és 21 év közötti férfiak azért keveredtek szóváltásba, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, […]

A Barcolana félbeszakadt

A hagyományos trieszti Barcolanát az erős bóra miatt előbb rövidítették, majd a legtöbb hajóosztálynak a harmadik pályajel előtt lefújták. Csak a legnagyobb hajók futama lett értékelhető. Két magyar hajó is szeretett volna versenyezni a nevezetes versenyen

Nyolc izgalmas futammal zárult az AUDI optimist ranglistaverseny
Több mint 130 versenyző, köztük külföldiek is (szerb, szlovák és cseh versenyzők) álltak rajtvonalra a Balatoni Yacht Club által október 8-10 között rendezett Audi Optimist Ranglistaversenyen Alsóörsön.
Reklám