Vitorlázás

Nem volt rajta maszk - végül a kalauzt is megverte a balatoni vonaton
Minden tömegközlekedési eszközön kötelező a maszk. Erre a kalauzok is figyelmeztethetnek és pénzbüntetés is járhat. Volt akit ez annyira felháborított, hogy a vasutason állt bosszút...
Későnérők – sorozat bevezető

Sorozatunkban olyan vitorlázókat mutatunk majd be, akik felnőtt fejjel kerültek a vitorlás életbe és nem csak részesei lettek a hajósvilágnak, de húzóerőt is jelentenek a környezetüknek

Cimbaliband és Danics Dóra koncertje
None
Party a szőlőben – kerékpártúra
None
Reklám
Ilyen szigorú feltételekkel adják bérbe a vitorláskikötőket a Balatonon
Pénteken döntött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közgyűlése a cég vitorláskikötő hálózatának bérbeadásáról. A 2020 májusában elfogadott újjászervezési tervnek megfelelően a hajózási társaság nyilvános pályázatot hirdet.
Katus Attila Fonyódligeten lábadozik
Az aerobik világ-és Európa-bajnokot a nyáron focizás közben érte baleset. A sportoló egy egyedi életmódprogram kidolgozásán fáradozik, miközben gyógyul a bokája.
A déli part volt a legvonzóbb a nyáron a statisztika szerint

A Balaton északi és déli partja közti versengést a látogatók számát illetően mintegy 30 százalékkal a déli part nyerte idén. Egyébként Siófok, Balatonfüred, Keszthely, Tihany és Balatonlelle voltak a legnépszerűbb állomások a LocSight balatoni piacelemzése szerint, amelyet a 24.hu közölt. Nem meglepő módon a szombat és a vasárnap voltak nyáron a tó legmozgalmasabb napjai. Ugyanakkor […]

Idén többen vettek balatoni horgászjegyet

A horgászjegy-értékesítésből az idén 15 százalékkal több árbevételre számít a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki online-ülésén, ahol szó esett az új vízparti rendelethez szükséges egyeztetésekről is. Szári Zsolt, a BHN vezérigazgatója arról számolt be, hogy a pandémia és a külföldiek elmaradása miatt kedvezőtlenül indult az év a horgászturizmus számára, azonban […]

Támadó orkák a spanyol partoknál

Nyáron többször is előfordult a Gibraltártól Galíciáig terjedő partszakaszon, hogy „gyilkos bálnák” erőszakosan léptek fel a hajókkal szemben, azokban kárt tettek, sérülést okoztak a legénységnek. A tudósokat is meglepte az események sűrű előfordulása: két hónap alatt számtalan vészhívás futott be a hatóságokhoz az orkák miatt, két hajó elvesztette kormánya egy-egy darabját, legalább egy ember zúzódással

Csak rövid időre búcsúzott a nyár - Ilyen időjárás lesz a hétvégén
A csütörtökön érkezett hidegfront mögött szombaton már melegebb levegő érkezik a Balaton fölé, többet fog sütni a nap és lassan visszatér a nyár.
A balatoni 22-es Versenyjolle története

Bő hetven éve nem épült Magyarországon 22-es Versenyjolle és az egykor legsportosabb balatoni vitorlás típus szinte eltűnt a vízről. Ám az újjászületés jegyében most vízre szállt a Kékszalag-győztes Kincsem IV. újonnan megépített replikája.

Különleges ajánlat a Horvátországba készülőknek

A horvátok jövőre forradalmian új vízumtípust vezetnek be, amellyel a home office-ban dolgozó külföldieket szeretné az országba csalogatni. A nomádvízumnak nevezett belépési, tartózkodási engedélyt olyan állampolgárok szerezhetnék meg, akik eleve távmunkát végeznek, de állandó lakhelyük a koronavírus szempontjából kockázatosnak számít. A digitális nomádok többnyire IT-szakemberek, újságírók, művészek, szabadfoglalkozásúak, akiknek csak jó minőségű internet-hozzáférésre van szükségük.

Füred régi épületei - Virtuális séta
None
Reklám
Érdemes már ősszel biztosítást kötni a nyaralóra
A hétvégi házak, nyaralók biztosításával kapcsolatban a legfőbb jó tanács, hogy arról célszerű hetekkel az ingatlan téliesítése előtt gondoskodni.
XV. Romantikus Reformkor
None
Fonyód, ahonnan igéző kilátás nyílik a Balatonra és tanúhegyeire

Fonyód egyike azon balatoni településeknek, melyek az évszakok változásától függetlenül pazar élményeket kínálnak.

BalatoniKÖR GasztroPiknik- 1. állomás, Szigliget
None
Mőcsényi Mihány Centenárium – kiállítás 2020 Balatongyörök

2020. szeptember 25-én 17 órakor nyitják meg Balatongyörökön Mőcsényi Mihány Centenárium kiállítást, a tárlat október 8-ig látogatható.

Hagyományok, megelevenedett múlt, örömíjászat
Voltak pillanatok, mikor szinte úgy érezte magát az ember, mintha nem is egy XXI. századi, szeptemberi napon járna a Csillagvárban és a mellette elterülő erdőben, hanem mintha a múltba csöppent volna.
Ihók és Mihók - bábelőadás Siófokon
None
Új elnöke van a Magyar Vitorlás Szövetségnek
A szervezet Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését, s a legfontosabb napirendi pont az elnökválasztás volt, miután a szövetséget 2013 óta vezető Kollár Lajos nem vállalt újabb ciklust az MVSZ élén.
Balesettel indul a hétvége az M7-es autópályán
Kellemes idő vár ránk a hétvégén, sokan indultak útnak a Balaton felé, az M7-es autópályán már baleset is történt. Óvatosan vezessetek!
Reklám
Fokozatosan helyreáll a közlekedés az észak-balatoni vasútvonalon

Újraindult a forgalom Alsóörs és Balatonfüred között, ahol befejezték a Paloznak közelében szerda délután történt halálos gázolás helyszínelését – közölte a Mávinform a honlapján. A tájékoztatás szerint az észak-balatoni vonalon fokozatosan áll helyre a közlekedés.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Xantus János Gömbkilátó, Balatonboglár

Rengeteg kilátó övezi a Balaton környékét és valamilyen módon mindegyik utánozhatatlan, ha másért nem a gyönyörű kilátás miatt. A legrozogább szútenyészetektől a legfuturisztikusabb, sci-fi formákig. Az eheti célpontunk nemcsak, hogy az utóbbi kategóriát erősíti, de annak egyenesen a csimborasszójának tekinthető különleges formája és hatalmas mérete miatt. A Xantus János Gömbkilátó, bár ritkán nevezik hivatalos nevén, […]

Páratlan felfedezés a Balti-tengerben

A Balti-tenger mélyén egy szinte épségben megőrződött, majdnem 400 éves hajóra bukkantak. A holland fleute (vagy más néven fluyt) roncsát a Finn-öböl torkolata közelében azonosították, a Balti-tenger legkeletibb vizein. A Badewanne búvárcsapat körülbelül 85 méteres mélységben, a tengerfenéken fedezte fel ezt az „időkapszulát”, szinte teljesen érintetlen állapotban. A roncs lenyűgöző állapotban konzerválódott, amit a Balti-tenger

A 115 éves arborétum fáinak kéregmintázata köszön vissza a Folly borok új címkéin

Tíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, többek között a borok is új külsőt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum és a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban és jelenik meg vizuálisan. A mostantól palackozott borfajták üvegének címkéin már olyan fa kéregmintázatokat fedezhetünk fel, […]

Hétvégén indul a Balatonkör, ahol nem ritka a bringás lánykérés
Közel 1500 kerékpárost várnak a hétvégén Zamárdiba. Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Balatonkör elnevezésű tókerülő eseményt, melynek során két nap alatt akár 282 kilométert is lehet tekerni. A baráti hangulatú sportrendezvény olyan nagy múltra tekint vissza, hogy az évek során sokszor szerelmek is szövődtek, sőt még lánykérés is előfordult a családias túrán.
Dr. Kollár Lajos: Sok embernek kell köszönetet mondanom!
Dr. Kollár Lajos: Sok embernek kell köszönetet mondanom!
A BDO NAGYDÍJÁÉRT IS KÜZDENEK A FÉLSZIGETKERÜLŐ SZÉCHENYI ISTVÁN EMLÉKVERSENYEN INDULÓK!
Az időt nem lehet megállítani, így el kell fogadnunk azt, hogy rohamosan közeledik az ősz, amit mi sem jelez jobban, mint az, hogy szombaton rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat.
Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke
Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség és a legfontosabb napirendi pont az elnökválasztás volt, miután - a szövetséget 2013 óta vezető - Dr. Kollár Lajos nem vállalt újabb ciklust az MVSZ élén. Az elnöki pozícióra Gerendy Zoltán volt az egyedüli jelölt és a tagság teljes egyetértésben, egyhangú többséggel, 315 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett választotta meg a szervezet első emberének a jelöltet.
A Balaton-felvidék bájos, egyutcás faluja: Kékkút

Kékkút a Káli-medence nyolc településének legkisebbje, színes és változatos természeti környezete kivételesen értékessé teszi a községet.

Új rekord: szólóevezés San Franciscóból Hawaiira

Lia Ditton 150 ezer tengeri mérföld után váltott át a vitorlázásról az evezésre, közben a falmouthi egyetemen kitanulta az írás mesterségét, és rendszeresen publikál magazinokban. Most pedig új rekordot állított fel szóló-óceánátevezésben. A brit hölgy szeptember 12-én, hajnali 6.10-kor érkezett meg a Waikiki Yacht Clubba, pontot téve 2100 tengeri mérföldes útja végére. Tekintve, hogy június

Új 22-es Binnenjolle – egy hajótípus újjászületéséért

Egy kis tő vitorláséletének fellendítésének érdekében és egy klasszikus hajótípus újjáélesztésének szándékával Orfűn, a Pécsi-tavon bocsátották először vízre az 1938-as Kékszalag-győztes 22-es Versenyjolle frissen megépített másolatát

A doktor úr fordulatos és fondorlatos történetét mutatta be a Pannon Várszínház
Az eredetileg áprilisra tervezett bemutatót a pandémia okán szeptemberben rendezték meg. A doktor úr pótelőadásaival viszont kárpótol a tavaszi hiány miatt.
Idén is bulizhatunk a Szent György-hegyen, még ha nem is hajnalig
None
Nyitott Pincék Napja
None
Pisztráng randevú
None
Tökölődő játszóház és töklámpás szépségverseny
None
Balatonkör – vezetett kerékpártúra
None
Ez vérlázító! -A tesztelés és a fertőtlenítés az új unokázós csalás
Egyre több embert csapnak be a koronavírus veszélyeire hivatkozva. A csalók azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID-19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Légy óvatos!
A csütörtökön új elnökség az MVSZ-ben
Hatalmas küzdelem a jelöltek között! A kampány a finisébe érkezett. Lenyűgöző vállalások, személyekhez köthető programok! Itt minden szavazat számít! Az egyesületek csak kapkodják a fejüket. Kire szavazzanak? A vitorlázó társadalom izgatottan várja a csütörtöki közgyűlést. Most majd minden eldől. Ja nem.
Szüreti felvonulás és folkkocsma
None
Balatonboglári Halászléfőző Verseny
None
Láthatatlan jelenlét - kiállítás és program
None
Elmaradnak az őszi nagyrendezvények Siófokon, a téli programok is kétségesek

Nem rendezik meg Siófokon a szeptemberi Sör és Csülök Fesztivált, az októberi Halfesztivált, és a novemberi Libadalom is elmarad.

Éjfélig csavaroghatsz a Szent György-hegyen
A következő két szombaton is várnak rád a Szent György-hegy pincéi, hogy boraikkal, helyi finomságaikkal és programjaikkal elvarázsoljanak egy estére. A nyári Szent György-hegy hajnalig rendezvény helyett kisebb őszi pincetúrákat szerveztek, mutatjuk, milyen volt az első este, és mi vár rád ezen a hétvégén.
Reklám