Vitorlázás

Két keréken a Balaton körül #3: Történelmi emlékek, magasságok, mélységek és szépségek
Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. Elmesélem, milyen volt az a négy nap, mialatt körbetekertem a Magyar Tengert. A körútra való felkészülés és az első napi szakasz látnivalói után a számomra kissé nehéznek bizonyult, de rengeteg élménnyel teli nap története következik.
Balatoni hajókázás a felejthetetlen nyári élményekért
Hirdetés - Az Ön számára is a Balaton jelenti a legtökéletesebb nyári kikapcsolódást?
Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére
Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére
Kevesebb mint 30 nap múlva 2000 lóerőnyi zöldenergia szabadul el a Balatonon
Kevesebb mint 30 nap múlva 2000 lóerőnyi zöldenergia szabadul el a Balatonon
Reklám
Tengerálló Magyar elektromos hajó
Leszállította az első adriai hajóját a Wia
Egy kép csak az emlékkönyvből


teszt

teszt bejegyzés hosszabb szöveggel

Kormányosi értekezlet

Máris megérkezett a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazó anyag

Friss időjárás előrejelzés

Előrejelzés az első napra (2020.07.30. csütörtökre): 

Barátnője végignézte, ahogy megfulladt a párja a Balatonban
Tragédia történt a balatongyöröki strandon vasárnap. Az áldozat egy fiatal török férfi, aki messzire sodródott a tóban, de nem tudott úszni. Megdöbbentő, de egy hét alatt ez már a második értelmetlen haláleset.
Vadnai Benjamin – Első az olimpia

Vadnai Benjamin és Jonatán, a Balatonfüredi Yacht Club kiváló vitorlázói egymás között dönthetik el, ki képviselheti hazánkat Tokióban. Csakhogy a vírus megjelenése az ő felkészülésüket is megakasztotta. Ahogy mondani szokták, minden rosszban akad némi jó is, így szerencsére sikerült Benjit elcsípni egy beszélgetésre. Aqua: A Vadnai név ismerős a vitorlázóberkekben, én az egész családodat közelről

Nyertesek és kedvencek a harmadik héten - Mutasd meg te is a balatoni nyarad!
A múlt héten minden eddiginél több fotó érkezett olvasóinktól felhívásunkra, köszönjük! Te se maradj ki: örökítsd meg kedvenc balatoni pillanatodat, töltsd fel, és nyerj!
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - rendhagyó kormányosi értekezlet

Reklám
Az Ecséri romtemplom, a különleges román kori templom Révfülöpnél

Nem csak festői környezete, az elmúlt évszázadokról mesélő kövei, hanem alaprajza is érdekessé teszi az Ecséri templomromot.

Friss időjárás előrejelzés az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idejére

Csónakházzal együtt nyílt új vízitúra-megállóhely Siófokon
None
Almádiban is forog már az óriáskerék!
Siófok, Fonyód, Balatonlelle és Keszthely után Balatonalmádiban is felépült az óriáskerék, amely nyár végéig forog az északi part eme szegletében.
Horvátországban megint bálnát láttak

Ezúttal Žirje szigetén, a Muna-öbölben bukkant fel egy cet, amiről a helyi szemtanúk állítják, hogy 15 méter hosszú volt. A tavaszi felfedezés után tehát júliusra is jutott szokatlan látvány, lévén az Adria vizében nem él bálna, legfeljebb felúszik a Földközi-tengerről. És ez volt az első alkalom, hogy a Šibenik közeli sziget térségében volt megfigyelhető efféle

Új vízitúra-megállóhelyet adtak át Siófokon ? képek
A szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló víziturisztikai megállóhelyet adtak át hétfőn Siófokon.
A Balaton is szerepel a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow-jában
Indul a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow, amely Magyarország négy nagy tava körüli múzeumi, kulturális és turisztikai kalandozással jelentkezik.
Tánc-Öröm
None
Ünnepi fényjáték a várban
None
Reklám
Mintegy 800 millió forintos támogatással újulnak meg a hévízi magánszálláshelyek

A hévízi magánszálláshelyek közül 267 szálláshely, összesen 761 millió forint támogatásban részesül.

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert
None
Hagyományőrző napok a Szigligeti várban
None
Új víziturisztikai megállóhelyet adtak át Siófokon

A Balatonon tavaly óta hét vízitúra-megállóhely: Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany újult meg, illetve létesült.

Pusztatorony: a magányosan álló 800 éves templomrom

A Balatontól mintegy 30 kilométerre, szántóföldek közé ékelődve nyúlik a magasba a somogyvámosi Pusztatorony, melynek falai 800 év történelméről regélnek.

Félmillióan utaztak vonattal a Balatonra egy hónap alatt
Sikeresek az új balatoni jegytípusok, és a megnövelt szállítókapacitásnak köszönhetően folyamatosan növekszik a vonatozó kerékpárosok száma is. Jól látszik, hogy az itthon nyaralók továbbra is számítanak a vasúttársaságra - közölte a MÁV.
Két keréken a Balaton körül #2. rész: A várva várt nap, az indulás
Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. Elmesélem, milyen volt az a négy nap, mialatt körbetekertem a Magyar Tengert. Előző részünkben a készülődésről és felkészülésről írtam, s ott fejeződött be a cikk, ahol a történet valójában kezdődik. Elérkezett a várva várt nap, az indulás ideje. Az első etap a Balatonfenyves-Badacsony közti több mint ötven kilométer hosszúságú szakasz volt.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - beharangozó

Balatonszárszón kapott szobrot a nagy magyar mesemondó, Csukás István

Csukás István saját bevallása szerint második otthonaként tekintett Balatonszárszóra, s több közkedvelt mesefigurát is Szárszón alkotott meg.

Népzenei Borterasz
None
Leégett a bőröd? Ezt tedd, ha megtörtént a baj! + Így előzheted meg!
Mit kezdjünk a napégéssel, ha már megtörtént? A Balatonnál, vízparton fokozottabban kell védekezni? A víz mellett veszélyesebb a napsugárzás? Bőrgyógyász segítségével keressük a válaszokat.
Zöldszalag regatta

Már csak 25 nap van hátra az idei, immár 9. Zöldszalag Regattáig. Az elektromos hajók minden évben megrendezett nagy versenyére az idén nagyjából 50 hajót várnak a rendezők. A szervezés jól halad, az idén várhatóan minden korábbinál nagyobb szabású lesz a verseny.  Az augusztus 21-én megrendezendő Zöldszalag Regattán induló hajók összteljesítménye az idén várhatóan megközelíti

Csukás István szobrot avattak Balatonszárszón

A Balatonszárszóhoz több szállal is kötődő Csukás István tiszteletére emeltek mellszobrot a Kossuth-díjas művészről elnevezett színház bejáratánál. Az idén elhunyt író a település díszpolgára is volt. Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára beszédében úgy fogalmazott: “Az író alig jelent meg a nyilvánosság előtt, mégis, nem akad ember […]

Strandkönyvtár nyílt Keszthelyen

A keszthelyi Városi Strandon mostantól több száz könyv és több tucat újság áll a köz rendelkezésére. A projektet a Fejér György Városi Könyvtár menedzseli és mindössze egy rövid regisztráció szükséges a kölcsönzéshez. A hagyományoknak megfelelően könyvekkel, napilapokkal és folyóiratokkal is várja az olvasókat a Fejér György Városi Könyvtár a keszthelyi strandon. Az intézmény több mint […]

Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - A Kékszalag
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Subaru Egis Kupa - Lám Dezső Emlékverseny: Tökéletes második nap
Subaru Egis Kupa - Lám Dezső Emlékverseny: Tökéletes második nap
Laci bácsi, a Balaton legidősebb fagylaltosa
Balatonbogláron készíti és méri a fagylaltot Szekér Laci bácsi, aki a 88. életévét tapossa. Ebből hatvanat a fagyis pultban töltött el, több millió gombóc van a kezében...
Felborult és elsüllyedt egy hajó egy balatoni vitorlásversenyen - képek
Tegnap vitorlásverseny zajlott a Balatonon. Az egyik versenyben lévő, 25-ös T-Jolle típusú hajó megborult és elsüllyedt. Az embereket gyorsan kimentették, de az erős szél miatt a hajót ott kellett hagyniuk, csak este mentek vissza érte.
Óvatosan vezessenek! Beállt az M7-es, vánszorog a forgalom az északi parton
A Balatonról Budapest felé indulók óvatosan vezessenek, ugyanis kilométer hosszú sorban beállt az M7-es autópálya. Balatonvilágostól egészen Székesfehérvárig kell erős forgalommal számolnunk.
Török Péter, az egyik legsikeresebb utánpótlásedző

Már gyerekkorában hajókat tervezett a révfülöpi alpolgármester, aki az egyik legsikeresebb utánpótlásedzőnek számít a hazai vitorlázásban. Török Péter az élethosszig való tanulás megtestesítője, aki számára egy ifjúsági verseny egy NHL-meccs hangulatával ér fel. Aqua: Miként kezdődött a kapcsolata a vitorlázással? Magától fedezte fel vagy kapott ehhez családi inspirációt?Török Péter: A Balaton partján nőttem fel, már

Orbán Viktor Tiborcz István balatoni birtokáról köszöntötte rajongóit
Több Balaton, kevesebb Brüsszel - üzente a miniszterelnök az uniós közvilágítási tendereken meggazdagodott veje medencéje mellől.
Személyvonat gázolt el egy autót Keszthelyen
Autónak ütközött egy személyvonat Keszthelyen, a kocsi hátulját érte el a mozdony.
Személyvonat gázolt el egy autót Keszthelyen
Autónak ütközött egy személyvonat Keszthelyen, a kocsi hátulját érte el a mozdony.
Megszépül a Koloska-völgyi kirándulóhely
Balatonfüred város honlapján olvasható, hogy a Bakonyerdő Zrt. felújítási munkálatokat végez a népszerű kirándulóhelyen.
Reklám